Montserrat Gil ja dorm a casa en haver superat la meitat de la condemna ferma i haver mostrat bona conducta

Comentaris

L’excònsol de Sant Julià Montserrat Gil ja no ha d’anar a dormir a la presó. Això sí, les nits se les ha de passar a casa. Gil va ser condemnada el 18 de febrer a quatre mesos de presó en règim de semillibertat pel cas de l’ús indegut de les targetes de crèdit del comú lauredià. La seva bona conducta i el fet d’haver superat la meitat de la pena ferma a la qual va ser condemnada ha permès que se li hagi ‘aixecat’ la mesura que comportava que hagués de passar-se de les vuit de la tarda a les vuit del matí, aproximadament, al centre penitenciari. L’ingrés era total els caps de setmana i els dies festius.

Gil va ser detinguda el 16 de febrer, un dijous, just després de deixar la seva filla a l’escola. El mateix dia també van ser arrestats pel mateix afer l’excònsol menor lauredià, Manel Torrentallé, i l’interventor general de la corporació, Josep Maria Altimir. Tots tres van estar dos dies i mig arrestats, primer en dependències policials i, després, a la seu de la Justícia, mentre es dirimia la seva sentència. A tots tres, com també passaria posteriorment amb l’exconseller de Finances Joan Besolí, van ser jutjats per la fórmula de l’ordenança penal, l’equivalent al judici ràpid al Principat.

Montserrat Gil, molt afectada amb la detenció, va acceptar l’autoria dels fets pels quals se l’acusava de sengles delictes de sostracció de béns públics i d’utilització temporal de béns públics. Per tot plegat, se la va condemnar a dos anys de presó, dels quals quatre mesos ferms i a complir en règim de semillibertat -fet que li permetia poder continuar desenvolupant la seva tasca professional al ministeri d’Afers Socials-, i també se li va imposar una multa econòmica i se la va inhabilitar per exercir el càrrec de cònsol major durant sis anys. L’exmandatària laurediana també haurà de restituir al comú els diners corresponents al que va adquirir (des de mobles a roba interior passant per productes de parafarmàcia, per exemple) per al seu ús personal emprant la targeta de crèdit del comú.

Vist el seu bon comportament, i segons que ha avançat Andorra Televisió, Gil ja no ha d’anar a dormir a la presó sempre que mantingui la bona conducta i satisfaci en el període corresponent tots aquells càrrecs que se li hagin imposat en execució de sentència. L’Altaveu ha pogut confirmar que la també exministra de Salut ja no va haver de dormir dimecres a la presó. Just aquell dia se li va comunicar que la batlle havia acordat la substitució de la pena privativa de llibertat en funció del que disposen els articles 209 i 210 del Codi de procediment penal. L’excònsol intenta recuperar la normalitat al seu domicili de Sant Julià.

Comentaris

Trending