Molta col·laboració ciutadana però poques pistes fiables sobre els lladres d’oficines

Aquest dijous ha estat el primer dia en què no s’ha registrat cap nova acció delictiva ni en locals professionals ni en domicilis privats

-
-
La policia està molt agraïda per la més que notable col·laboració ciutadana en relació amb els furts amb força que han sofert els darrers dies nombrosos despatxos professionals, locals comercials i domicilis privats. Però ara per ara no hi ha cap element clau que pugui portar a la detenció dels lladres. El que sí que és clar és que sia per la pressió policial o perquè s’ha acabat ‘l’agenda d’actes programats’, aquest dijous ha estat el primer dia de molts en què no consta cap nova acció delictiva.

Els agents de l’àrea de delictes contra el patrimoni més altres policies que s’han incorporat a la investigació per mirar de resoldre l’onada de robatoris estan intentant destriar les pistes bones de les que no ho són tant en relació amb la notable informació que han rebut dels ciutadans. Cal analitzar què és notable quant a volum de què és notable quan a rellevància. Creuar dades i mirar si hi ha algun element que permet portar als autors dels furts, que han afectat principalment, d’una banda, oficines d’Andorra la Vella i Escaldes i domicilis de Sant Julià de Lòria.

En principi la policia, a partir de les dades rebudes, treballa amb la hipòtesi que, com a mínim, haurien participat dos homes joves en el cas dels robatoris a les parròquies centrals i una dona d’una cinquantena d’anys a Sant Julià. Tant es podrien tractar de components d’una mateixa banda com membres de dos grups diferents. El que està clar que els uns i l’altra s’asseguraven, o intentaven almenys, que no hi hagués cap persona a l’immoble on pretenien entrar abans de començar a forçar les portes.

També és cert que en almenys tres ocasions s’haurien trobat, els lladres, que una vegada iniciada la ‘maniobra’ per rebentar la porta apareixia un ocupant de l’estança on estaven a punt d’entrar i havien de fugir cames ajudeu-me. Ara per ara no es té cap constància que en cap cas els individus hagin buscat l’enfrontament. Tampoc no es pensa que hi hagi cap relació entre els robatoris i els dos homes, també joves, que durant almenys una jornada sencera, a l’inici de la setmana que acabaria amb el primer cap de setmana de març ple de furts, es feien passar per sordmuts i demanaven suport ‘emocional’ i econòmic per una suposada associació que no existeix.

Però la policia no descarta cap hipòtesi perquè no hi ha cap escenari clar. Ni tan sols, almenys formalment, no s’ha discriminat en relació a si els autors dels assalts serien gent del país, en principi poc probable, o persones de fora, una opció més habitual. Sia com vulgui, el cos d’ordre continua estan obert a la recepció de qualsevol detall que pugui servir per localitzar els individus. I si algú té material gràfic que permeti identificar els sospitosos, molt millor encara.

Comentaris

Trending