Veïns de Nagol i rodalia reclamen més vigilància per evitar les curses dels ‘youtubers’

L’accident de dissabte en què un Ford Mustang es va estampar contra la muntanya ja el va protagonitzar un creador de continguts audiovisuals, en aquest cas lligat a la cuina

El cotxe que dissabte es va encastar a la muntanya enfilat a la grua.
El cotxe que dissabte es va encastar a la muntanya enfilat a la grua.

Veïns de Nagol i altres nuclis lauredians com Certers continuen reclamant que la policia faci més controls en les carreteres secundàries que passen per aquests indrets perquè s’han convertit en una mena de circuit per als ‘youtubers’ i derivats que viuen a la zona. El darrer accident ocorregut dissabte al quart de Sant Julià, quan un Ford Mustang es va estavellar contra la muntanya, ha fet tornar la indignació al veïnat, que tem que qualsevol dia caldrà lamentar una desgràcia major.

En efecte, el Mustang pertany a un creador de continguts audiovisuals en aquest cas centrat en la cuina. ‘La cocina del pirata’, que així es denomina oficialment el canal del ‘youtuber’ que en aquest cas resideix a Llumeneres, va començar sent un projecte per fomentar la venda en una peixateria de les immediacions de Madrid i ha acabat com un referent de receptes gastronòmiques lleugerament diferents protagonitzades per un peixater-‘influencer’ nascut a Màlaga però que des de ben jove es va traslladar a l’àrea metropolitana de la capital espanyola.

No és l’únic que viu a Llumeneres. I això també aixeca certa suspicàcia entre el veïnat. I a Certers o a la urbanització de les Caubelles també en viuen alguns altres. Hi ha almenys mitja dotzena de gestors amb certa requesta de canals de Youtube que viuen per aquella zona, a banda d’altres residents amb ínfules de protagonisme i cotxes de gran cilindrada que es deixen veure “com si estiguessin a Montmeló”. Certament, recorden alguns dels veïns, “no tots són així i n’hi ha que passen discrets. Però molts són joves i arrogants”. Ara bé, diuen els veïns amb ironia, “són bons clients dels planxistes”.

El cotxe sent retirat de la zona de l'accident.

Relacionat

Un cotxe pica tot sol contra la muntanya a la carretera de Nagol

Sortosament, l’accident de dissabte va acabar amb poca cosa. Ferides menors per a l’acompanyant del conductor i danys materials que, sí, donaran feina a mecànics. Però a Nagol -cal recordar que hi ha l’àrea infantil de Terra Bogada- i els indrets de la rodalia hi sol passejar gent diversa, sovint d’edat avançada, que estiren les cames o passen el dia. I també hi ha algun que altre ciclista exercitant-se.

I els veïns recorden que ja no és només la velocitat que algunes vegades agafen el cotxes i les virolles que més d’un cop fent a carretera oberta. “Tot sovint, al terme del dia en moltes vegades, se senten tronar els motors”, amb la qual cosa els controls també s’haurien de fer, recorden els consultats, en matèria de contaminació acústica i de modificació no permesa o almenys al·legal d’alguns elements dels automòbils.

Comentaris (42)

Trending