El triatló de l’Ironman obligarà a restringir el trànsit l’1 i el 2 de juliol

Les afectacions principals seran el diumenge, amb talls a la carretera d’Engolasters, la general 1, 2 i 3, el coll d’Ordino i el túnel de les Dues Valires

Un instant de la prova ciclista de l'Ironman 70.3.
Un instant de la prova ciclista de l'Ironman 70.3. AMF

La celebració de les proves esportives de la nova edició de l’Ironman provocarà diferents afectacions a la xarxa viària andorrana el cap de setmana de l’1 i el 2 de juliol. El dissabte, les restriccions afectaran bàsicament la carretera d’Engolasters. Ja el diumenge, amb la disputa del triatló, les limitacions arribaran a altres trams de la xarxa, incloent-hi el tancament del coll d’Ordino.

Les mesures s’han anunciat aquest dimecres en un edicte publicat al BOPA. Segons el mateix, s’han consensuat entre els diferents organismes implicats: policia, Mobilitat, Protecció Civil i cossos de circulació dels diferents comuns. La prova que més complicacions generarà serà, un any més, el triatló.

Així, les afectacions ja començaran el dissabte 1 de juliol. Llavors s’interromprà el tram viari de la carretera d’Engolasters, la CS-200, entre l’aparcament comunal del llac i el camí Font de la Closa. En aquest cas, entre les deu del matí i les nou del vespre, amb l’excepció pels veïns i els serveis dels restaurants de la zona.

Diumenge, amb la celebració de la cursa, les restriccions s’amplien. Ja a les dotze de la nit es tallarà el mateix tram de la CS-200 i, a partir de les cinc i fins a les deu, ja arribarà a la cruïlla amb la general 2. Aquesta darrera via es tancarà el carril dret en direcció França fins a la rotonda del coll d’Ordino, des de les vuit del matí a dos quarts de tres de la tarda. Es podrà circular en totes dues direccions però amb aquest carril inhabilitat, ja que serà el que facin servir els corredors.

També es tancarà en el mateix horari la carretera del coll d’Ordino. Ja a la vall del Nord, la circulació de vehicles quedarà interrompuda en el tram situat entre la rotonda de l’Aldosa i la rotonda d’Anyós des de les nou del matí fins a les tres. Així, el carril dret quedarà tancat i només es podrà circular en sentit ascendent. Al mateix temps, no es podrà fer servir el túnel de les Dos Valires. Per últim, també es tallarà un carril de baixada fins al Parc Central i es tancarà el tram de la CG-2 entre la rotonda del quilòmetre zero i la d’Engolasters (de vuit a tres de la tarda). El trànsit es desviarà pel centre d’Escaldes.

Des del Govern es fa un consell clar: si s’ha de circular, fer-ho abans o després dels talls. De fet, es recomanada a la  població que limiti al màxim els desplaçaments durant aquest dia.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending