Trànsit gestionarà els quatre punts de cadenatge a la CG3 en nevades intenses

Mobilitat, l'àrea de Conservació i Explotació de les carreteres (COEX) i el cos de Policia modifiquen el protocol per millorar-lo

El Pas de la Casa, el passat 10 de desembre.
El Pas de la Casa, el passat 10 de desembre. ALTAVEU

Les direccions de Mobilitat, del COEX i de Policia han acordat el tractament que ha de fer el Cenatra en relació amb l’activació dels punts de cadenatge de la CG-3 en sentit nord. Es van reunir el 17 de desembre per revisar el protocol de nevades. Així es detalla en una resposta a la pregunta del conseller general socialdemòcrata, Roger Padreny sobre les retencions en diferents punts de la xarxa viària a causa dels punts de cadenatge i controls policials, el passat 10 de desembre.

Els quatre punts de cadenatge són: un a l’altura del túnel del Pont Pla; un a l’altura del túnel de les Dos Valires; un a l’altura del túnel de la Pedrera, i un altre a l’altura dels túnels de Sant Antoni, utilitzant, en els quatre punts referenciats, l’interior de les estructures. Sobre el tipus de control que es va preveure el dia 10 de desembre s'explica que va ser evolutiu, ja que la temperatura i les cotes de neu van anar variant al llarg de la tarda. S’hi van implicar un total de 21 policies, dels quals 13 van ser destinats simultàniament a cobrir els punts de cadenatge de la CG-2 i la CG-3. La resta van dur a terme tasques de gestió a la sala de comandament i control de purgues sobre punts referenciats d’allaus, i van haver de fer front a l’allau sobrevinguda de Soldeu. 

S'assenyala que el 10 de desembre, en la franja horària compresa entre les 17 h i les 24 h, gairebé 4.400 vehicles estrangers van travessar la frontera hispanoandorrana, fet que va motivar els controls d’equipaments, tant a la vall del Nord com a la vall d’Orient. Es va produir el tancament en sentit sud del túnel del Pont Pla (desviació del trànsit per l’avinguda.Fiter i Rossell), motivat perquè la congestió viària en sentit nord (la Massana) propiciava que molts vehicles optessin per fer un canvi de sentit (direcció a Escaldes-Engordany) a l’interior del túnel; aquest fet, i d’acord amb el que preveu el protocol de seguretat interior del túnel, comporta que s’hagi de tancar al trànsit rodat la infraestructura fins a la normalització de les condicions de circulació i seguretat. Així mateix, el tancament en sentit la Massana del túnel de les Dos Valires va ser pel mateix motiu.

Comentaris (1)

Trending