El servei de bus no ofereix la majoria de millores anunciades per Govern

El wifi, les pantalles anunciadores i la proximitat entre moltes de les parades brillen per la seva absència

Comentaris

Dos busos circulant pel carrer Prat de la Creu, al centre d'Andorra la Vella.
Dos busos circulant pel carrer Prat de la Creu, al centre d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

El setembre del 2019, el servei de bus va passar a dependre del Govern. Es van anunciar moltes mesures destinades a millorar-lo. Dos anys després la majoria d'elles o han desaparegut o, senzillament, no s'han arribat a posar en funcionament. L'anunci de les noves tarifes contrasta amb l'incompliment d'algunes de les accions.

L'objectiu del Govern responia a la voluntat de l’executiu d’impulsar la mobilitat sostenible entre la ciutadania. Es va anunciar que els clípols disposarien de wifi. Va funcionar els primers mesos per anar desapareixent en molts dels vehicles. A la L1 i al Bus Exprés entre Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany és ara mateix inexistent. Les pantalles a les parades per anunciar el temps d'arribada dels busos no s'han arribat a instal·lar. N'hi havia una a l'Estacional Nacional d'Autobusos que funcionava i que ha passat a millor vida. Posteriorment es va traslladar a l'interir de l'oficina on es pot recarregar la targeta de viatges però sovint tampoc funciona.

El Bus Exprés, que funcionava en freqüències de deu minuts, passa durant la major part del dia cada mitja hora, la qual cosa provoca gran afluència d'usuaris i un no respecte de les mesures de distanciament que dicta el ministeri de Salut. També es va anunciar que no hi hauria tanta distància entre les parades, un aspecte que alguns trajectes no es compleix, com per exemple entre la parada de l'Estació Nacional d'Autobusos i la de davant de l'Estadi Comunal Joan Samarra o entre la que hi ha a prop de l'edifici de les Columnes i la ja esmentada de l'estació. A Sant Julià, en sentit sud, hi ha una distància considerable entre la parada de l'edifici administratiu del comú i la pròxima. S'han suprimit parades com la de la rotonda de la Comella però es manté la del Viena, que diversos conductors han denunciat per la seva perillositat.

Finalment, un altre aspecte a destacar ha estat que abans els usuaris, al passar la targeta per la màquina, sabien el saldo que tenien de viatges. Ara ho han de demanar al conductor.

Comentaris (4)

Trending