Retencions a la frontera pels controls d’accés en territori espanyol

El confinament perimetral català porta que només s’hi pugui accedir en determinades circumstàncies i això fa que les autoritats veïnes comprovin si es reuneixen els requisits

Situació aquest matí al punt fronterer.
Situació aquest matí al punt fronterer. mobilitat

El confinament perimetral català i els controls que arran d’això s’estan duent a terme a la frontera hispanoandorrana està originant aquest matí, dia de represa de moltes activitats econòmiques, retencions al punt fronterer de sortida del Principat. En principi no hi ha res més d’anormal que no sigui la comprovació que qui vol accedir en territori espanyol, arran de les decisions de la Generalitat per evitar frenar la propagació de la pandèmia, compleix els requisits pertinents.

I és que degut a l’Estat d’alarma decretat en tot el territori espanyol i al confinament perimetral decidit pel govern català, per accedir en aquests territoris hi ha d’haver una causa justificada i cal transitar amb els documents que així ho acreditin. Davant d’això, policia i guàrdia civil comproven, o com a mínim poden comprovar, que els justificants siguin certs i tinguin prou entitat, amb la qual cosa això retarda tota la mobilitat. 

Alguns conductors han estat més de tres quarts d'hora per passar pel punt fronterer.

Comentaris (2)

Trending