Les retencions a l'avinguda Tarragona i de sortida al Runer tanquen un divendres de trànsit caòtic

L'Andorra Multisport Festival amb un carril de circulació tallat i la gran arribada de visitants afegides al dia feiner al país han provocat cues i l'enuig dels conductors

Rotonda col·lapsada en els dos sentits de la marxa aquest divendres al matí a l'avinguda Tarragona.
Rotonda col·lapsada en els dos sentits de la marxa aquest divendres al matí a l'avinguda Tarragona. BRU NOYA

Una de les proves de l’Andorra Multisport Festival, la 21 Ports, l'arribada de visitants aprofitant el pont i el dia feiner a Andorra han culminat en un divendres caòtic de trànsit que ha acabat al vespre amb retencions de sortida per la frontera espanyola i a les avingudes Tarragona i Salou, d'Andorra la Vella. Cal tenir en compte que segons les xifres facilitades pel ministre de Territori i Habitatge cada cap de setmana de l'estiu surten del país uns 6.000 vehicles. A les set de la tarda hi havia 3 km de cua per creuar la frontera.

Les retencions a la frontera en sentit sud han començat a partir de les cinc de la tarda i han anat augmentant per tancar el dia. Si dimecres passat va ser el tall del túnel de Sant Antoni en plena hora punta el que va generar un caos circulatori, aquest divendres el problema principal ha estat el pas de la segona etapa de la primera de les proves de l’Andorra Multisport Festival, la 21 Ports. En aquest cas, per garantir el pas dels ciclistes s’ha tallat un dels carrils de l’avinguda Tarragona en direcció a Sant Julià de Lòria. 

A aquesta circumstància, en aquest cas ja prevista, s’ha sumat un altre que, denuncien molts conductors, hagués estat perfectament evitable. A davant de l’edifici de les Columnes, l’antiga seu de la justícia, s’han fet treballs de pintura d’un pas de vianants que s'han aturat veient el col·lapse. A les onze del matí es trigava una hora per cobrir en cotxe el trajecte entre el carrer de la Unió d'Escaldes-Engordany i la plaça Laurèdia de Sant Julià de Lòria. Alguns conductors han invertit més de tres hores per anar des de la Cortinada a la Seu d'Urgell.

Les retencions han acabat afectant també el carrer de la Unió.

Relacionat

Nou col·lapse a la xarxa viària central a causa del tall de carrils a l’avinguda Tarragona

Al migdia, els problemes s'han concentrat en el tram entre Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella. Les retencions han provocat l'enuig de molts conductors i d'usuaris del transport públic que esperaven molta estona a les parades. La previsió és que aquest cap de setmana no hi hagi tants problemes tot i la coincidència de diversos esdeveniments com l'Andorra Mountain Music, el Multisport i la previsible arribada de visitants.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending