El PS demana explicacions a Govern pel col·lapse de divendres causat per controls policials

El conseller Roger Padreny reclama saber quins són els protocols que s’apliquen per vetllar pel compliment de l’obligatorietat de dur equipats els vehicles

Roger Padreny en anunciar la bateria de preguntes.
Roger Padreny en anunciar la bateria de preguntes. Toni Solanelles

El col·lapse que hi va haver divendres al vespre a la xarxa viària pels controls que la policia va muntar al tomb de dos túnels -el del Pont Pla i el dels Dos Valires- en plena nevada portarà cua. D’entrada, el Partit Socialdemòcrata (PS) demana explicacions. El conseller Roger Padreny ha demanat al Govern que expliqui quins són els protocols que s’apliquen per assegurar que els vehicles compleixen amb l’obligació de circular degudament equips. El parlamentari socialdemòcrata també pretén saber quin és el criteri que se segueix per seleccionar els punts de control.

Padreny ha entrat aquest matí una petició que inclou sis preguntes que giren totes al voltant del mateix caos circulatori i que el Govern haurà de respondre per escrit. Les qüestions, segons que ha remarcat el conseller socialdemòcrata, tenen una voluntat constructiva. “Avaluar si s’han de millorar els protocols d’actuació” atès que cal evitar “una política de prova-error” i, en canvi, actuar més i millor des d’un vessant “preventiu”.

Els vehicles concentrats a la rotonda Boca oest, a la Massana.

Relacionat

Els controls policials i els punts de cadenatge creen fortes retencions

Roger Padreny ha exposat que van ser nombrosos els ciutadans que els van denunciar la situació amb què es van trobar. Amb tot, els socialdemòcrates no volen treure conclusions precipitades però sí que volen saber detalladament com es treballa en el control de l’obligació de circular degudament equipats. En el cas concret de divendres, es pretén saber “quins recursos i quins dispositius policials es van situar a la carretera”.

També es reclama saber quan van tenir coneixement els gestors de la mobilitat del país de les retencions que hi estava havent i quines decisions es van adoptar per “minvar-ne l’impacte”. “És bàsic que es faci política de prevenció”, ha assegurat el conseller socialdemòcrata. Per això, abans de res, “s’ha d’analitzar quina és la política de controls”.

Comentaris (7)

Trending