Prova pilot per millorar la mobilitat a la rotonda del quilòmetre zero

A partir d’ara, en moments de molt trànsit, els vehicles que circulin per la CG-1 en sentit nord i vulguin accedir al carrer de la Unió no ho podran fer directament; hauran de pujar fins al següent punt rodó i, després, baixar

L'accident va tenir lloc a la rotonda del quilòmetre zero.
L'accident va tenir lloc a la rotonda del quilòmetre zero. Mobilitat

L’agència de mobilitat ha anunciat una prova pilot amb la qual es vol intentar millorar la circulació a un dels punts més conflictius de la xarxa viària: la rotonda del quilòmetre zero. A partir d’ara, en moments de tràfic intens, es prohibirà el gir a l’esquerra des de la general 1 cap al carrer de la Unió. Per accedir-hi, caldrà arribar fins al següent punt rodó, el que dona accés al carrer Ciutat de Sabadell i tornar a baixar.

Aquesta cruïlla és un dels punts que més maldecaps dona als gestors de la mobilitat al Principat. I ho fa tant per la seva elevada sinistralitat com pels habituals col·lapses, sobretot en hores punta. Per això, es vol impulsar aquesta prova pilot, que ha estat acordada amb els comuns d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany.

A partir d’ara, en moments on hi hagi màxima afluència de circulació, els vehicles que circulin per la general 1 en direcció nord i que, en comptes de seguir per la CG-2, vulguin girar a l’esquerra per entrar al carrer de la Unió, no podran fer. Aquesta maniobra estarà prohibida.

En canvi, hauran de continuar fins a la següent rotonda, la que dona accés al carrer Ciutat de Sabadell. Serà allà on hagin de fer el gir, baixar pel darrer tram de la general 2 i, llavors sí, tombar a la dreta per accedir al carrer de la Unió.

L’objectiu és descongestionar totes dues vies (CG-1 i CG-2) en hores punta. I és que s’entén que un dels motius que dificultava la circulació a la zona és el fet que molts dels vehicles que giraven es quedaven bloquejats a la zona, ja que molt a prop de la rotonda hi ha un semàfor. I això, acaba provocant moltes retencions a l’hora de travessar aquest punt, tant en sentit nord com sud.

Comentaris (11)

Trending