Nova campanya de controls d’alcoholèmia des de dilluns fins al final de pont de la Puríssima

La policia engega la iniciativa, que té com a objectiu conscienciar dels perills de conduir begut o drogat i reduir la sinistralitat a la xarxa viària

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. ARXIU

A partir de dilluns, la policia engegarà una nova campanya de controls per dissuadir els conductors d’agafar el cotxe havent begut. La iniciativa s’allargarà fins al 9 de desembre, és a dir, fins després del pont de la Puríssima. L’objectiu és aconseguir la disminució de la sinistralitat a les carreteres.

La campanya viurà el seu tret de sortida dilluns a partir de les set del matí. S’allargarà fins al dia 9, a les set de la tarda. Els controls, s’indica des del cos, segueixen el pla d'actuació marcat pel ministeri de Justícia i Interior, a fi de millorar la seguretat viària en general i reduir el nombre d’accidents provocats pel consum d’alcohol. També es vol sensibilitzar els conductors del risc que comporta conduir en aquestes condicions.

Des de la policia, es recorda que la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre dels zero grams per litre de sang en els conductors professionals i de 0,50 per a la resta. Si el control té un resultat superior a 0,5 en el cas dels primers i de 0,8 pels segons, es tracta ja d’un delicte penal. També es posa en relleu que, amb el nou Codi de Circulació, la normativa també afecta els usuaris de vehicles de mobilitat personal, com ara patinets elèctrics.  

També es posa en relleu que, per via administrativa, la sanció és de 400 euros, a més de la retirada del permís per un màxim de dos mesos. En cas de consum de conduir sota la influència d’estupefaents, la multa ascendeix a 600 euros i la suspensió del carnet pot allargar-se fins a mig any. Si la taxa és penal, es procedirà a la detenció de l’infractor i al seu processament judicial, que pot comportar penes de presó de fins a dos anys en el cas dels conductors professionals i d’un any per la resta. També és delicte negar-se a fer la prova.

Etiquetes

Comentaris

Trending