El nou certificat per viatjar a França entra en vigor aquest dilluns

El document ha estat modificat i cal presentar-lo al passar la frontera o a requeriment de les forces de seguretat en els controls a les carreteres

Un control a la frontera del Baladrà.
Un control a la frontera del Baladrà. Altaveu

Amb l’entrada en vigor de les noves mesures de confinament al territori francès, el certificat necessari per justificar els desplaçaments ha estat modificat i el nou entra en vigor aquest dilluns. Cal presentar-lo a la frontera o a requeriment de les forces de seguretat en algun dels controls que hi ha a les carreteres.

Aquesta documentació estarà vigent almenys fins al 15 de desembre quan s'ha de posar en marxa una nova fase de la desescalada, amb l'aixecament del confinament, sempre i quan sempre que la situació sanitària ho permet. Continuarà el toc de queda nocturn de les 21 a les 7 hores (a excepció del 24 i 31 de desembre). Així, malgrat que es permetrà la circulació entre regions, el president francès, Emmanuel Macron, ha demanat  aquesta setmana limitar els “desplaçaments inútils”. 

Circular per França sense tenir el certificat és multat amb 135 euros la primera vegada i amb 3.750 amb tres infraccions en un mes.

Etiquetes

Comentaris

Trending