Marsol apel·la a la col·laboració de la ciutadania per a millorar la mobilitat a la capital

La cònsol major ha volgut destacar que des del comú s’ha fet un esforç per impedir grans problemàtiques durant aquest pont del Pilar, principalment pel que fa a l’aparcament

Vehicles intentant accedir a l'aparcament Valira, complet.
Vehicles intentant accedir a l'aparcament Valira, complet. Toni Solanelles

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha indicat que el comú està treballant, però que és necessari que “siguem tots una mica més col·laboradors”, pel que fa a millorar la mobilitat en la capital. Durant aquest pont, el trànsit a la parròquia ha estat força complicat, així com el fet de trobar lloc d’aparcament, una problemàtica que ja persegueix a Marsol des de fa molt temps.

Tot i això, ha assegurat que, durant aquests dies, s’ha fet un “esforç de senyalització” perquè els visitants utilitzessin els aparcaments de Prat de la Creu, centre ciutat, centre històric o el Vinyes. De fet, ha indicat que en cap moment han tingut el cartell de complet. Però, així i tot, ha apel·lat als residents de la parròquia a ser més conscients que “som un país turístic, i hem de facilitar les coses als visitants”.

D’aquesta manera, la cònsol ha volgut animar a la ciutadania a què, en situacions com les dels darrers dies, busquin alternatives als vehicles, com pugui ser el transport públic, així com d’aparcament, utilitzant el que ha anomenat com “pàrquings dissuasius”. En aquest cas, ha fet referència al de Santa Coloma, que estarà enllestit de cara a l’any que ve i que espera que l’utilitzin persones que van a treballar a la capital, “farem una prova pilot, posarem abonaments de transport molt baixos i a la nit per a la gent del barri”.

La problemàtica de l’aparcament ja ve de llarg, i ha tingut moltes demandes per part de la ciutadania. La cònsol assegura que a la parròquia hi ha moltes més places que fa uns anys, i que sempre s’estan buscant alternatives, com aquests “dissuasius”. Però, ha afirmat que “el centre urbà és el que és, hem buscat i hem mirat, però no hi ha espais, i per sort un privat ens construirà un de 900 places”, fent referència al Fener, que estarà enllestit en dos anys.

Comentaris (22)

Trending