Govern preveu licitar alguna de les fases del vial de la Massana després de l’estiu

L'executiu ha tancat la meitat dels convenis per tirar endavant el vial, mentre la finalització del de Sant Julià no està descartada

Olga Molné i Víctor Filloy durant la signatura del conveni per ampliar la voravia a la CG4
Olga Molné i Víctor Filloy durant la signatura del conveni per ampliar la voravia a la CG4 Albert Sanjuan

L’executiu i el comú massanenc continuen treballant per tancar els acords amb els propietaris per tal de poder tirar endavant la desviació. El ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, ha explicat que ja tenen gairebé la meitat dels convenis tancats i les obres d’alguna de les fases es podrien licitar després de l’estiu. Pel que fa a la finalització del vial de Sant Julià, no ha tancat la porta que es pugui pressupostar en la pròxima legislatura.

Les reunions entre el Govern i el comú per tancar els acords amb els propietaris dels terrenys per on haurà de passar el vial de la Massana continuen. Precisament, segons Víctor Filloy, demà serà un dia amb una notable activitat per continuar arribant a enteses. Segons el titular de la cartera de Territori i Habitatge, en funcions, fins al moment s’han tancat la meitat dels pactes necessaris. “És una necessitat impulsar aquest projecte, els veïns col·laboren intensament i recordo que pel centre del poble hi passen 18.500 vehicles diaris”, ha puntualitzat. Ha deixat clar que es tracta “d’un projecte en tres fases i algunes d’elles es podrien licitar després de l’estiu, depenent com es tanquin els convenis”.

L’inici, tal com va avançar el seu dia el cap de Govern, Xavier Espot, serà a la Serra de l’Honor i es baixaria fins al fons de la vall. Aquesta part anirà a càrrec del comú a novell econòmic per tal de racionalitzar la despesa.

Víctor Filloy també s’ha referit a la finalització del vial de Sant Julià de Lòria. Assegura que “no s’ha descartat sinó que s’han prioritzat els projectes. “El pressupost de l’Estat no ho aguanta tot i la Massana viu una situació de col·lapse circulatori que supera la de Sant Julià” ha subratllat. Sí que ha deixat clar que el fet que s’hagi decidit iniciar el vial massanenc no significa enterrar cap projecte i ha recordat que en el pressupost del 2023 hi ha una partida per actualitzar la redacció del projecte per acabar el túnel. “Un túnel no el pots fer per fases sinó que s’ha de pressupostar sencer”. Creu que si el pròxim Govern està en disposició de fer-ho es podrà acabar.

Conveni per crear un tram de voravia entre la Massana i Erts

El ministre de Territori i Habitatge en funcions, Víctor Filloy, i la cònsol major de la Massana, Olga Molné, han signat un conveni de cessió amb tres propietaris per poder ampliar la voravia entre els pobles de la Massana i Erts. D’aquesta manera es dona continuïtat a la proposta guanyadora del Pressupost Participatiu del 2019.

Els convenis signats permeten un eixamplament de la CG4 i garanteixen una voravia continua d’uns 400 metres des de la sortida del nucli de la Massana en direcció a Erts, del total d’1,25 quilòmetres que separen el nucli massanenc fins a la rotonda d’Erts. Filloy ha recordat que “a les Valls del Nord hi viuen el 20% de la població” i en aquest tram de carretera hi circulen uns 11.500 vehicles diaris.

 

Comentaris (4)

Trending