Fins a 3.000 persones es podrien beneficiar del nou abonament Bus Jove

El carnet permetrà viatges il•limitats i tindrà el mateix cost que el bus lliure que ja utilitzen uns 2.600 escolars

Vilarrubla i Pallarés, durant la presentació del nou abonament.
Vilarrubla i Pallarés, durant la presentació del nou abonament. G. P.

El Govern impulsarà una evolució del Bus Lliure que fins ara està limitat als alumnes escolaritzats als centres educatius del Principat. Des del 4 d’octubre, es crea el carnet del Bus Jove, al qual poden accedir també persones de fins a 20 anys i sense necessitat d’acreditar que es cursa cap estudi. Des de l’executiu es calcula que el nou abonament, que tindrà el mateix cost que el bus lliure però amb l’opció d’agafar-lo només per un trimestre o per un semestre, pot beneficiar prop de 3.000 adolescents.

La ministra d’Educació, Ester Vilarubla, ha posat en relleu que, fins ara, el Bus Lliure “ha funcionat molt bé”. Tot i això, sí que s’havia detectat un problema: quedaven fora joves a partir de setze anys si no cursaven cap estudi o, fins i tot de 18 a 20 encara que continuessin fent algun tipus de formació. Per això, s’entenia que es podia anar més enllà, a més en el marc, com ha remarcat la titular d’Afers Socials, Judith Pallarés, de la voluntat “de fer de la mobilitat sostenible una de les nostres prioritats” i, també, d’escoltar les demandes del mateix col·lectiu: “el 45% dels joves enquestats indicaven que la mobilitat sostenible a un preu assequible era important”.

El nou abonament tindrà el mateix cost que el del Bus Lliure (215,76 euros l’any, el que suposa prop de 18 cada mes) i permetrà viatges il·limitats. Es podrà demanar a partir de dilluns vinent i agafar una modalitat anual, però també una de semestral o trimestral. Els càlculs fets des dels ministeris indiquen que uns 3.000 joves es podrien beneficiar i se sumarien als 2.600 que actualment disposen del carnet específic per als escolars.

Vilarrubla i Pallarés han explicat que fa temps que es treballa en aquest projecte -per tant, ja està inclòs en l’acord amb les concessionàries de les línies de bus per compensar l’entrada en vigor de l’abonament a 30 euros- i han admès que hi havia la possibilitat d’ampliar encara més l’abast. “Es van fer valoracions per anar més enllà, però hem volgut començar fins als 20 anys per veure quina resposta té i com es desenvolupa”, ha indicat la titular d’Afers Socials. Així, “en un any podrem tenir una valoració i veure la demanda que hem rebut”. Des d’Educació, però, s’ha posat en relleu que aquesta anàlisi dependrà tant de la utilització que es faci com de “les finances de l’Estat”.

Vilarrubla ha posat en relleu que el Bus Lliure i el Bus Jove conviuran fins a finals del curs 2021-2022. Després únicament hi haurà el nou abonament. La seva existència no alterarà la possibilitat que les famílies que ho requereixin puguin seguir sol·licitant la beca per al transport escolar.

Etiquetes

Comentaris

Trending