L'estudi per millorar la seguretat a les carreteres comença a rodar

S’estan obtenint imatges detallades de totes les vies –amb un vehicle que les pren amb alta resolució–, que després es processen amb el software iRAP, es codifiquen i valoren en funció de 50 paràmetres diferents

Comentaris

El vehicle utilitzat en l'estudi.
El vehicle utilitzat en l'estudi. RACC

El responsable de projectes de mobilitat del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Ricard Casalins Ribó ha confirmat que l'entitat ja ha començat a avaluar la seguretat i la qualitat de la xarxa viària andorrana. L'anàlisi servirà per millorar la seguretat a les carreteres i ajudar en la presa de decisions estratègiques. S’estan obtenint imatges detallades de totes les vies –amb un vehicle que les pren amb alta resolució–, que després es processen amb el software iRAP, es codifiquen i valoren en funció de 50 paràmetres diferents. 

 L’objectiu és impulsar una mobilitat més segura i contribuir així a millorar la qualitat de vida dels ciutadans. La millora de les carreteres és clau per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) i, en concret, la reducció a la meitat de les morts i lesions en les carreteres per a l’any 2030. iRAP és un referent de seguretat que ha analitzat gairebé 1,1 milions de quilòmetres a tot el món. A Europa, s’aplica l’EuroRAP (European Road Assessment Programme), mètode que van crear els tres països líders en l’estadística de seguretat viària al continent: Gran Bretanya, Suècia i Holanda, i que va ser el punt de partida d’iRAP.  Entre els aspectes que s'nalitzen hi ha els vorals, l'estat de l'asfalt, o la senyalització.

Des del 2002, més de 25 països europeus han aplicat els criteris EuroRAP per analitzar 240.000 Km de carreteres. Més de 100 països de tot el món, incloent els Estats Units, la Xina i Austràlia, han analitzat les seves xarxes amb aquest mètode. El RACC audita vies de circulació sota aquests criteris des de 2002 i ha inspeccionat gran part de les carreteres catalanes i espanyoles, però també d’altres països d’Europa, Àsia i Amèrica Llatina (França, Itàlia, l’Índia, Brasil, Perú, Costa Rica, Xile i Argentina, entre d’altres) per contribuir a millorar la seguretat de les xarxes viàries a nivell internacional i vetllar per a què la valoració del risc es tingui en compte en la presa de decisions estratègiques per a la millora de les infraestructures.

Casalins va participar divendres al matí en les Jornades de l'Energia i Ciutats Sostenibles que es va fer a Sant Julià de Lòria, on va destacar les tendències en mobilitat sostenible centrada en quatre àmbits: la mobilitat elèctrica, la compartida, la micromobilitat i el transport a la demanda.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending