L’estiu es tanca amb l’entrada de 842.200 vehicles, un 2,5% més que l'any passat

Aquest dilluns s’han format cues per sortir del país de fins a 3 quilòmetres coincidint amb l’onze de setembre

Retencions de sortida del país aquest dilluns
Retencions de sortida del país aquest dilluns

La situació aquest dilluns a les carreteres del país està sent complicada, tenint en compte que l’activitat lectiva ha començat avui mentre que molts catalans han aprofitat el cap de setmana llarg de la Diada i avui emprenen el camí de tornada a casa. Segons Mobilitat, a hores d’ara hi ha tres quilòmetres de retencions per sortir per la frontera del Riu Runer. D’altra banda, entre els mesos de juliol i agost han entrat al país 842.247 vehicles, el que suposa un 2,5% més que el mateix període de l’any passat.

Mobilitat donava per tancat avui el dispositiu especial de trànsit per aquest estiu. De fet, ha estat una jornada amb retencions, sobretot aquesta tarda, de sortida del país coincidint amb l’operació tornada amb motiu de la Diada de Catalunya. A hores d’ara, hi havia 3 quilòmetres per sortir del país i els vehicles arribaven a l’altura del Sant Eloi a Sant Julià de Lòria. També hi havia densitat a l’avinguda Tarragona, tenint en compte que avui és laborable al país i tot just ha començat el curs escolar. Al matí ja s’han notat algunes complicacions combinades amb alguns accidents de trànsit.

Un dels punts de retenció d'aquest matí, en arribar a la central de FEDA.

Relacionat

Col·lapse a la xarxia viària i nombrosos accidents de poca consideració

Tot i que el dispositiu de Trànsit d’estiu es tanca aquest dilluns, Govern ha facilitat només les dades d’entrada de vehicles de juliol i agost. En aquests dos mesos han entrat al país 842.247 vehicles, quan la previsió era de 864.000. Això suposa una caiguda del 2%, tot i que si ho comparem amb l’estiu de l’any passat, la xifra suposa un increment del 2,5%.

Al juliol van entrar 384.343 vehicles, dels quals, dels quals 250.315 han accedit al país per la frontera amb Espanya i 134.028 ho han fet per la frontera amb França. A l’agost, han accedit al Principat un total de 457.904, un 0,46% menys del previst per part de Mobilitat. 275.205 han entrat per la frontera hispanoandorrana i 182.699 ho han fet per la del Baladrà.

Ha estat un estiu amb retencions, però no tan importants com les de l’estiu de l’any passat, tot i que a l’agost Canillo ha continuat sent un embut d’entrada al poble en sentit sud. Fonts del departament han destacat el bon funcionament del doble carril de pujada a l’avinguda Francesc Cairat en sentit nord que s’ha instal·lat cada matí.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending