L’inici de la prova pilot no redueix les cues a Canillo

Es desvia la circulació cap al nord per l'accés del pàrquing del Prat del Riu i es disposa de dos carrils al centre de la vila per als vehicles que van en sentit Encamp

FagufQpXgAEhl t
FagufQpXgAEhl t

El comú de Canillo amb la col·laboració del departament de Mobilitat ha iniciat aquest divendres una prova pilot per millorar la fluïdesa del trànsit del centre de la vila i conseqüentment reduir les retencions que s'han produït aquests dies en sentit Encamp. L'inici de la prova, però, no ha evitat les cues a partir de la borda de l'Hortó.

Aquest dispositiu consisteix a desviar el trànsit en sentit nord, a l'alçada de la rotonda de Montaup, cap a l'accés del pàrquing Prat del Riu, passant pel comú i fins a la rotonda dels Refugis. Així, els dos carrils del tram del centre vila es destinen a la circulació en sentit sud. A les primeres hores de l'inici de la prova han continuat les cues. Alguns usuaris han explicat, per mitjà de les xarxes socials, que el problema en sentit sud és el fet de passar de dos carrils a un i després tornar a passar a dos, cosa que provoca un tap. Si la prova pilot és satisfactòria, el dispositiu es mantindrà indefinidament.

L'afluència de vehicles durant aquest mes va fer que es posés en marxa, el dia 12, el dispositiu dels caps de setmana de la temporada d'esquí. Aquest inclou la supressió del gir a l’esquerra de la rotonda en direcció al Pont Tibetà i la del davant de l’Hotel Bonavida i el pas de vianants que hi ha prop de l’Edifici Sociocultural. També es van afegir tres agents de circulació en permanència. El dispositiu, però, ho ha estat prou eficaç per reduir les cues que en alguns moments han arribat als sis quilòmetres.

Retencions d'accés a Canillo.

Relacionat

La ‘tempesta perfecta’ converteix les cues de Canillo en un problema de molt difícil solució

Aquest fet ha provocat l'enuig de molts conductors que han publicat fotos i vídeos per mitjà de les diferents xarxes socials. Des del departament de Mobilitat,  s'atribueixen aquestes cues recurrents a la presència de turistes únicament. Afirmen que els problemes que hi ha són força similars quantitativament als problemes de trànsit que hi ha durant l'hivern, especialment els mesos de gener i febrer. Durant els primers quinze dies d'agost han entrat més de 160.000 vehicles al Principat. La previsió es tancar el mes amb l’entrada d’entre 400 i 420 mil vehicles, unes xifres similars al mateix període d’anys anteriors.

 

Comentaris (16)

Trending