La ‘tempesta perfecta’ converteix les cues de Canillo en un problema de molt difícil solució

(AMB VÍDEO) El dispositiu de trànsit -avui amb retencions de fins a sis quilòmetres- és el mateix de la temporada d'esquí però s'hi afegeix l'obertura del pont tibetà i la circulació de busos, sense oblidar els conductors que busquen aparcament, l'augment de població resident, i rotondes petites

Comentaris

Retencions d'accés a Canillo.
Retencions d'accés a Canillo.

Les cues d'aquest estiu a Canillo estan provocant moltes queixes, especialment per mitjà de les xarxes socials. Des de Mobilitat expliquen que el dispositiu és el mateix que el de la temporada d'hivern i des del comú canillenc afirmen que treballen conjuntament amb aquest departament de Govern per trobar unes solucions que són difícils. Tot per culpa d'una mena de 'tempesta perfecta' de trànsit. Molts cotxes, massa busos, passos de vianants o rotondes petites. Sense oblidar els conductors que busquen aparcament.

Tot plegat, el trànsit a Canillo no té res a envejar, per indignació de molts, al de poblacions d'altres països a l'estiu: molts turistes i moltes cues i en aquest cas hi ha l'augment de població resident a la parròquia pel preu més econòmic dels lloguers o de compra de pisos. A Mobilitat expliquen que davant l'afluència de vehicles es va decidir suprimir alguns passos com durant el punt àlgid de la temporada d'esquí o el que es coneix com a dispositiu d'hivern.

Aquest departament està en contacte amb la corporació per afrontar una situació que té molts punts en comú amb la de la Massana en hores puntes i d'entrada i de sortida. Per això, durant aquests dies es pot sentir tan al comú canillenc com a Mobilitat la frase: "Canillo dona el que dona" però tothom sap, i és conscient, que les cues arriben al Tarter i també a Incles. Ha estat el cas d'aquest dimecres, amb retencions de fins a sis quilòmetres en alguns estones.

Hi ha els conductors que arriben al centre de la població i busquen aparcament que és un altre factor que aquesta 'tempesta perfecta' com ho és els dels busos, la majoria dels quals porten turistes al pont tibetà. En aquest sentit s'estan plantejant dues opcions que són posar minibusos o canviar el lloc de recollida dels visitants i no es descarta posar-lo a l'aparcament del Mirador. També s'ha comprovat que hi ha busos que giren a la rotonda de l'hotel Bonavida tot i que hi ha un senyal de circulació que impedeix fer-ho a determinats vehicles com els de transport de viatgers de 50 o 60 places. Les dificultats per maniobrar contribueixen a la formació de retencions.

Amb tot sempre hi ha algú que celebra l'arribada de turistes amb l'expressió: "quan vénen turistes perquè vénen i quan no vénen perquè no vénen". Perquè hi ha molta por a que la tardor sigui molt fluixa a causa de l'augment de preus i de la inflació. Encara que aquest augment de visitants sembla que no té massa repercussió en les vendes de botigues.

Comentaris (24)

Trending