Les cues de per passar el nucli urbà de Canillo indignen els turistes i els residents

L’afluència de visitants sumada als diferents passos de vianants i a les maniobres que han de fer els busos que pugen cap al mirador del Roc del Quer i el pont tibetà complica moltíssim la circulació

Retenció just davant el parc de bombers de Canillo.
Retenció just davant el parc de bombers de Canillo. Toni Solanelles

Poc s’hi pot fer, asseguren els gestors del trànsit. Però la situació de la circulació aquest estiu a l’entorn del nucli urbà durant molt bona part del dia està traient de polleguera els turistes i, sobretot, els residents, que veuen com creuar el nucli urbà de Canillo, és una mena de missió impossible. Hi ha diversos factors que s’hi sumen. Hores d’ara, tots de difícil resolució. Però les retencions estan causant molta indignació diàriament. I durant moltes hores.

Les fonts consultades han assegurat que més enllà que els principals problemes es donen en els punts on conflueixen dos carrils de baixada en direcció Andorra la Vella i es transformen en un de sol, hi ha tres elements que compliquen actualment la situació. D’entrada, l’afluència que hi està havent com cada estiu sumada a un increment de residents a les Valls d’Orient. El segon element és que hi ha diversos passos de vianants al centre de Canillo, i tot i la gestió correcta que fan els agents del servei de circulació, sempre comporta alentiment en el trànsit.

IMG 4683
Un bus de línia i un dels que pugen cap al mirador del Roc del Quer.

I el darrer punt sí que es novedós: les maniobres que han de fer els busos que pugen cap al coll d’Ordino, cap a la carretera de Montaup, per adreçar-se cap al mirador del Roc del Quer i el pont tibetà. Els recorreguts són molt constants perquè l’èxit de l’atracció està sent més que notable. Però els girs que han de fer els busos -fins i tot en llocs on aparentment, seguint de forma estricta la senyalització, no els podrien fer- comporten més retencions. Hi ha moments que les maniobres triguen prop d’un minut i mig, temps que la resta de la circulació, tot sovint en els dos sentit, ha de restar aturada. Però especialment de baixada cap al centre del país, que és on s’acumulen les retencions.

Comentaris (19)

Trending