El confinament va reduir els accidents en un 20%

El director de Mobilitat, Jaume Bonell, alerta que actualment hi ha moltes distraccions al volant i que les xifres de consum d'alcohol són preocupants

El webinar sobre mobilitat ha comptat amb la participació del director andorrà, Jaume Bonell.
El webinar sobre mobilitat ha comptat amb la participació del director andorrà, Jaume Bonell. Altaveu

El director de Mobilitat, Jaume Bonell ha explicat que el confinament va reduir els accidents un 20%. Ha participat aquest dimarts en el webinar 'la nova mobilitat en temps de Covid', juntament amb Pere Navarro, director general de Trànsit d'Espanya; Juli Gendrau, director general de Trànsit de Catalunya; i Sonia Díaz de Corcuera, directora de Trànsit del País Basc. L'acte ha estat organitzat per la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària (Fesvial).

Els directors han intercanviat experiències sobre el futur de la mobilitat després de la pandèmia del coronavirus. Jaume Bonell ha advertit de l'augment del número d'accidents per distraccions i ha alertat de les xifres preocupants pel consum d'alcohol. Ha recordat que moltes de les carreteres del país són estretes i amb molts revolts i ha explicat que hi hagut un descens d'usuaris del transport públic en benefici del cotxe "per temes de seguretat i de protecció davant el brot de Covid". També ha dit que la mobilitat dels caps de setmana és residual a causa de les mesures restrictives que s'apliquen a França i a Espanya.

Bonell ha comentat que està a tràmit al Consell General el projecte de llei de modificació del Codi de Circulació. "Tots els directors de trànsit tenim una assignatura pendent que és l'educació. Tenim un model que s'imparteix a l'escola i es fa molta pedagogia amb els comportaments al volant".  S'està treballant en un pla director de la seguretat viària. Segons el director de Mobilitat, que en deu anys baixarà la sinistralitat a les carreteres per la millora tecnològica dels vehicles.

Etiquetes

Comentaris

Trending