“Paciència” per afrontar vint dies amb el carrer Prat de la Creu només en sentit Escaldes

Les obres de construcció de la xarxa de calor de FEDA se centraran des d’aquest dimarts i fins al 28 de novembre al tomb de la rotonda de Govern i obliguen a fer importants canvis en la circulació i a modificar parades de bus

Albert Moles i Josep Pujol observen les explicacions de Conxita Marsol.
Albert Moles i Josep Pujol observen les explicacions de Conxita Marsol. Toni Solanelles

Govern -per via del departament de Transports i FEDA- i el comú d’Andorra la Vella ‘recepten’ “paciència” als ciutadans que, a partir de demà veuran com el carrer Prat de la Creu esdevindrà, fins al 28 de novembre, un vial d’un sol sentit. Des de la rotonda de Govern, que s’ha d’aixecar pràcticament, i fins a l’antiga duana, fins al creuament amb el riu, només es podrà circular en direcció a Escaldes. Les obres de la xarxa de calor de la companyia energètica a fer un tall molt més important del que puntualment s’estava fent fins ara.

L’alternativa que planteja el comú és per l’avinguda Meritxell. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha demanat “una mica més de paciència” perquè l’actuació, al final, “valdrà la pena”.  Els talls a Prat de la Creu comportaran també canvis en els serveis de bus -parroquial i estatal (s’anul·len les parades de Parc Central 2 i de la zona de la Roda, davant de la Cambra de Comerç, i passen les dues a la zona de la Rotonda)- i també al transport escolar. Els pares dels alumnes afectats per aquestes modificacions ja han estat informats. La parada de la zona de la Poste passa a ser l’epicentre del bus escolar.

Les tasques constructives que s’han de fer a partir d'aquest dimarts són per connectar els treballs que s’han anat fent a les voreres amb la part “que ja està feta a la Baixada del Molí, a la zona del Lycée o a la Comella”, segons que ha explicat el director general de FEDA, Albert Moles. Marsol i Moles han comparegut acompanyats del director de Transports de Govern, Josep Pujol, i del gerent de FEDA Ecoterm, Jordi Travé, per donar un missatge d’unitat i, també, per intentar transmetre calma i garantir que les coses s’estan fent bé.

52482958122 79c2674f00 o

La cònsol major d’Andorra la Vella ha deixat clar que “les obres són molestes, costen molt encetar-les, aquesta obra és important, ens permet tenir una xarxa de calor a tota la zona de Prat de la Creu” i les connexions que es faran amb les obres dels propers dies permetran donar servei a 136 habitatges de Prada Casadet. “És una obra important, és una obra difícil, ens permetrà millorar molt”, amb la qual cosa Marsol ha demanat “una mica més de paciència” perquè “valdrà la pena per tot el que representa, la millora de Prat de la Creu i sobretot poder disposar d’aquesta xarxa”.

Marsol no ha pogut garantir que més enllà del 28 de novembre no hi hagin de continuar havent talls puntuals. Ara, les obres arriben fins a l’altura de l’ambaixada espanyola. I els treballs hauran de continuar, fins al febrer, fins a l’edifici que acull la Cambra de Comerç, a l’altura del número 8 de Prat de la Creu aproximadament. El que ha deixat clar la cònsol és que la setmana del pont de la Puríssima tot estarà amb el màxim ordre possible. I també durant el període nadalenc, que són dos punts de màxima afluència turística.

52483453311 c5ea50fe88 o

El director de Transports ha explicat que d’alguna manera o altra, quatre línies de bus estatal (la L2 cap a Encamp, la L4 que va al Pas de la Casa, la L5 que porta a Arinsal i la L6 que arriba a Ordino). Se suprimeixen les parades que hi ha davant l’aparcament del Parc Central 2 i a la zona de la Roda. I es concentra tot a la Rotonda. Els busos pujaran per Meritxell i “estarem vigilants per anar ajustant el que sigui necessari, sobretot a hores punta”. Si Marsol ha anunciat que per al bus comunal hi haurà reforços de vehicles, Pujol, que no ha volgut pas entrar en els problemes que presenten els darrers dies alguns trajectes, no ha pogut pas dir el mateix en les línies estatals.

Les rutes, els trajectes, seran més llargs, faran alguns metres més, però almenys en el bus comunal això no hauria d’implicar més temps, justament, pel reforç de vehicles. Quant a les línies nacionals, Josep Pujol ha reconegut que “no hem mirat quant temps de més” es podrà haver d’invertir. En tot cas, Marsol, pragmàtica, ha convidat la ciutadania a “estudiar possibles recorreguts” i anar tant com es pugui a peu “perquè aquesta parròquia ho permet”. “Hi ha zones que es poden fer molt a peu” i si la ciutadania es consciencia, “funcionarà” i el resultat final “espero que sigui molt bo”.

LA XARXA ENERGÈTICA

Moles i Travé han comparegut per donar realçament a l’obra i destacar el fet que una vegada feta “ens donarà molta capacitat de gestionar millor l’energia d’Andorra”. Com també ha remarcat la cònsol de la capital, es tracta de treure aprofitament a l’energia calòrica que genera la crema dels residus al forn incinerador i possibilitar que “siguem menys dependents”. Hores d’ara 35 edificis s’alimenten a través de la xarxa de calor de la capital i quan s’acabin els treballs ara en marxa en seran 50.

“L’acceptació de la xarxa és molt superior a les expectatives”, defensa el gerent de FEDA Ecoterm

El gerent de FEDA Ecoterm ha explicat que amb la connexió amb l’energia calòrica s’aconsegueix eradicar de l’aire la contaminació que genera “la combustió de 2.500 vehicles tot l’any”. Hores d’ara hi ha connectades a la xarxa instal·lacions que consumeixen l’equivalent al que consumirien 1.700 llars. Però això no és cert perquè són edificis públics o, per exemple, el futur casino, els qui de forma més general estan connectats. Quan s’acabi tota la xarxa la connexió donarà servei a l’equivalent a 2.000 llars.

Amb l’energia procedent del calor s’estan substituint calderes de carburant o sistemes de calefacció elèctrics. FEDA Ecoterm està hores d’ara estudiant les “possibilitats” que hi ha per poder ampliar la conducció principal que s’està estenent a ramals que inicialment no formaven part de la xarxa prevista i respecte de la qual la ciutadania estaria mostrant interès. “L’acceptació és molt superior a les expectatives”, ha conclòs Jordi Travé.

Comentaris (19)

Trending