Andorra es desmarca de les cues que generen els controls de la policia espanyola a la frontera

Govern assegura que “no ens pertoca valorar l'actuació d'un cos d'ordre estranger dins del seu territori, ja que entenem que estan fent les actuacions relatives a la seva tasca”

Retencions en direcció a Andorra.
Retencions en direcció a Andorra. ARXIU

El Govern es desmarca de les cues que, de forma més intensa les darreres setmanes, estan generant els controls de cossos de seguretat espanyols a les proximitats de la zona fronterera amb Andorra. No són permanents però sí força continuats. Per accedir a territori andorrà, els controls més exhaustius els fa, en mode duaner, el cos nacional de policia, més allunyat del punt de divisió territorial, els mossos també fan periòdicament controls per detectar deutors de multes.

Preguntat el ministeri d’Interior si té intenció de fer alguna gestió amb els seus homòlegs espanyols per mirar d’avaluar la situació i rebaixar el nivell de controls que segons diverses fonts són excessius i del tot discrecionals -fonts del cos de la policia andorrana han assegurat que es tractaria d’algun grup concret que actua a mode d’excés de zel- no sembla que aquest sigui cap neguit. Almenys no oficial.

Cua aquest vespre d'accés a Andorra.

Relacionat

Controls massius i continuats de la policia espanyola causa un caos a la frontera

Les fonts oficials de Govern consultades han assegurat que “no ens pertoca valorar l'actuació d'un cos d’ordre estranger dins del seu territori, ja que entenem que estan fent les actuacions relatives a la seva tasca”. Les fonts no oficials consultades esperen que tant el fet que hagi transcendit el malestar ciutadà -que molt sovint afecta persones de nacionalitat espanyola que simplement acudeixen a Andorra a treballar- com els contactes que a nivell de relació personal han fet funcionaris de policia facin rebaixar el nivell i “l’excessivitat” dels controls.

Comentaris (14)

Trending