Els accidents amb motos o ciclomotors van pujar un 14% el 2022

(AMB VÍDEO) Fins a 172 vehicles de dues rodes es van veure implicats l’any passat en sinistres a la carretera -amb una víctima mortal-, una dada que la policia considera imprescindible reduir i per això impulsa una campanya específica de controls

Campanya de seguretat en el trànsit centrada en motocicletes i ciclomotors

La policia ha encetat aquest dimarts una campanya específica de controls centrada en motocicletes i ciclomotors. Des del cos s’alerta de la necessitat de reduir la sinistralitat d’aquests vehicles, que els darrers anys ha sofert un increment. Més tenint en compte la vulnerabilitat dels seus conductors. Així, durant el 2022, en els 536 accidents registrats a la xarxa viària, s’hi van veure implicats 172 motos o ciclomotors, el que representa un augment del 14% que encara és més elevat si es compara amb ara fa cinc anys.

Des de la policia es considera preocupant aquesta evolució. Si el 2019 tot just es van veure implicats en sinistres a la carretera 139 motos i el 2019, 138, després de la pandèmia la situació ha canviat. A partir de l’esclat de la crisi del coronavirus es va incrementar la venda d’aquests vehicles. I amb més usuaris a la carretera, també hi ha més risc d’accidents. Les dades ho evidencien.

Ja el 2020 hi va haver un primer salt: 151 motos implicades en accident. I el 2022, un segon, fins a les 172. La xifra és un 14% superior a les també 151 del 2021. A més, en aquest cas s’ha de lamentar una víctima mortal: un home envestit per un turisme a la Margineda. I això és un altre factor a tenir present: els motoristes són especialment vulnerables en cas de sinistre. .

Per tant, es considera imprescindible reduir aquestes xifres. És l’objectiu que es persegueix amb la campanya encetada aquest dimarts de controls específicament centrada en els usuaris de vehicles de dues rodes.

S’allargarà fins al dia 17 i quan s’aturi una motocicleta o un ciclomotor l’objectiu és verificar diferents aspectes tant administratius, com ara la possessió del pertinent permís de conduir, de l’assegurança o del distintiu de la Inspecció Tècnica de Vehicles, com tècnics. També hi haurà una observació atenta del compliment de les normes del Codi de Circulació pel que fa a límits de velocitat o fer correctament els avançaments.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending