Mobilitat incrementa la vigilància a l’avinguda Tarragona davant la velocitat que agafen els vehicles

Els primers dies d’agost entraran en servei dos radars fixes, un de pujada i un altre de baixada, per garantir que se circuli als establerts 50 quilòmetres per hora

-
-
Mobilitat posarà en marxa els propers dies, com a molt durant la primera setmana d’agost, dos radars de punt fix, un de pujada i un altre de baixada, a l’avinguda Tarragona. El departament, amb els informes o les dades que escaigui de la policia, ha detectat un increment molt notable de la velocitat que agafen els vehicles entre, més o menys, la zona de la Batllia i la rotonda del Km 0 o a la inversa i hi vol posar fre.

Hores d’ara ja s’ha instal·lat una cabina al pòrtic que queda a tocar de la rotonda de Josep Escaler. Aquest dispositiu ‘fitxarà’ les velocitats anormalment accelerades -en aquest punt s’ha de circular a 50 quilòmetres l’hora- en el sentit de baixada. La cabina que enxamparà els vehicles que vagin més ràpid del compte de pujada, es col·locarà al pòrtic que hi ha just passada la Batllia en sentit nord. Una vegada estiguin instal·lades les cabines i hagin rebut les certificacions tècniques corresponents entraran en servei.

Els dispositius s’afegeixen als que es posaran a l’altura de l’Estadi Comunal i a les naus Cervós

Aquests dos radars fixes s’afegiran a d’altres que s’han col·locat o es col·locaran en breu. Així, també les properes setmanes entrarà en funcionament el radar de tram col·locat entre la sortida sud de Canillo i l’entrada nord d’Encamp. En aquest cas, només es fa un control de baixada i s’ha d’acabar de decidir quina és la velocitat mitjana a partir de la qual se sancionarà. Estarà entre els 70 i els 80 quilòmetres l’hora, atès que es tracta d’un tram molt llarg i que combina velocitats diverses.

Finalment, ja s’ha fet l’obra civil de dos radars més, també fixes i, en aquest cas, que controlen en els dos sentits de la circulació. Aquests dos nous dispositius estaran instal·lats a l’altura de l’Estadi Comunal -en aquest cas al cantó dret en sentit nord- i, el segon, a tocar de les naus Cervós, en aquesta ocasió, baixant a mà dreta. En aquests dos punts hi ha augmentat la velocitat i els accidents.La Massana estrena dos passos de vianants intel·ligents més

Després de comprovar la resistència del pas de vianants intel·ligent, que es va posar en funcionament el març del 2017 a l’entrada de la Massana, el comú continua amb l’ampliació aquest tipus de passos que s’il·luminen quan vol passar un vianant. Es va decidir esperar un termini de dos anys per poder fer proves sobre l’adequació  d’aquest sistema durant els mesos de nevades i també amb el pas de les màquines llevaneus. Un cop superada la prova pilot, s’ha decidir instal·lar dos nous passos intel·ligents al centre de la Massana. El primer, situat davant el pàrquing dels establiments Garrallà, ja s’ha activat, mentre que el segon, ubicat davant la Biblioteca, estarà en marxa en pocs dies, un cop s’acabin d’instal·lar els sensors. L’acció s’emmarca en la campanya per guanyar en seguretat a la via pública. El pas de vianants porta incorporada una tecnologia que funciona amb sensors volumètrics i amb unes plaques de leds que s'encenen al detectar la presència de vianants, a la zona d’accés al pas. El sistema està connectat a la mateixa línia que l’enllumenat públic i per tant s’activa al mateix moment que els fanals. 

Comentaris (4)

Trending