Miquel Aleix assegura que pactar amb Liberals a Escaldes hauria suposat “deformar” el projecte de DA

El candidat demòcrata a cònsol major llança un dard a Rosa Gili: “No em sembla ni massa lògic ni massa normal que després de sis mesos ‘de gira’” plegui del Consell General

-
-
El candidat de Demòcrates a cònsol major a la parròquia d’Escaldes, Miquel Aleix, assegura que si s’hagués fet una aliança amb Liberals això hauria “deformat el plantejament del nostre projecte” i el nivell de compromís no hauria pogut ser el mateix que acudint als comicis del desembre en solitari. Aleix, que ha reconegut que des del comitè escaldenc se’l va engrescar quan ja tenia decidit deixar la primera línia política, també ha llançat un dard enverinat vers la seva principal adversària, la socialdemòcrata Rosa Gili: “No em sembla ni massa lògic ni massa normal” que hagi renunciat al Consell General “després de sis mesos de gira”.

Aleix, acompanyat de la número 2 de la llista, Núria Barquín, i dels també candidats Núria Pons (4), Josep Travé (5) i Enric Castellet (7), ha presentat els trets fonamentals de la candidatura i la seva visió global de projecte i proposta, sense, però, anunciar cap ni una de les mesures que a partir de l’1 de desembre pretenen anar desgranant. Com en el cas de Canillo, la candidatura d’Escaldes es presenta com l’hereva de la feina feta a la parròquia els darrers anys, no ja dels vuit últims, sinó també dels vuit anteriors. Miquel Aleix ha definit el seu equip com a clarament “continuista” respecte allò fet fins ara i “orgullosos” del grup de persones que s’ha reunit, avalades ja sigui per una notable experiència política, com la seva mateixa, o per un notable bagatge professional que, com en el cas de Travé i Castellet, els posiciona clarament cap a conselleries concretes (urbanisme en un cas, noves tecnologies en l’altre) en cas de victòria demòcrata.

Les noves incorporacions es mostren compromesos amb la proposta 'taronja' i asseguren "no témer" ni 'l'efecte Gili' ni l'auge socialdemòcrata

Els cinc presents han destacat la cohesió del grup, la força del projecte i les ganes de continuar tirant Escaldes endavant també amb propostes innovadores. Alhora, tots plegats s’han mostrat il·lusionats amb el repte de poder mantenir la parròquia de color taronja i “sense témer res”, en paraules d’Enric Castellet, l’efecte Gili i l’auge socialdemòcrata. De fet, Miquel Aleix ha remarcat que cada elecció és diferent, que “no té res a veure una nacional amb una parroquial”, alhora que ha retret la renúncia al Consell General de la candidata del PS. El candidat a cònsol major per DA ha remarcat també la vocació parroquialista que es té des d’Escaldes tenint, això sí, una visió molt nacional, de conjunt de país. En aquest sentit ha assegurat entendre l’aliança governamental en pro de la governabilitat. Una aliança, però, que no s’aplicarà a Escaldes.

Aleix ha afirmat que va acceptar encapçalar el projecte una vegada el comitè demòcrata escaldenc ja havia acceptat concórrer en solitari a les eleccions i, per tant, no ha hagut d’avaluar si hi podia haver pactes o no n’hi podia haver amb Liberals. Per al veterà candidat, “les circumstàncies” que es van donar a l’abril a nivell de Govern o les que hi ha a Escaldes no tenen res a veure i “si tenim la possibilitat de fer una llista continuista, no veiem la necessitat de buscar una aliança que, segurament també seria positiva, però deformaria el plantejament del nostre projecte, que té una identitat ben clara”. L’exconseller general i exsubsíndic ha remarcat que s’acudeix en solitari als comicis per poder continuar fent “allò que s’ha fet”. I que el compromís de tirar endavant determinades propostes “només depèn de nosaltres” a diferència del que podria passar si s’hagués pactat amb Liberals, en què “no pots anar o exigir el mateix nivell de compromís, almenys no de manera fefaent”.

El veterà polític assegura que altres cops havia estat molt més complicat fer llista i assegura que al programa electoral quedarà ben clar el posicionament ‘taronja’ sobre l’heliport

Miquel Aleix, que s’ha mostrat plenament identificat amb l’equip triat i orgullós de les persones que composen la llista -“moltes altres vegades la confecció ha costat molt més que aquest cop”- no ha volgut avançar cap pinzellada del programa electoral, però demanat per un aspecte com el de l’heliport, refusat per una part notable de la ciutadania escaldenca, ha assegurat que “l’elector ho tindrà clar” perquè posaran clarament negre sobre blanc el posicionament de DA sobre aquesta qüestió. Aleix ha avançat que també es plantejaran solucions concretes per a problemes d’abast nacional com pot ser l’habitatge.

Finalment, Núria Pons, que a banda d’exconsellera comunal i número 4 de la candidatura també és la presidenta del comitè parroquial demòcrata a Escaldes, ha reconegut que pot ser que hi hagi membres del grup que estiguin decebuts de no poder formar part de la candidatura quan “tenien expectatives” de formar-ne part. Però no creu que hi hagi malestar ni trencadissa i que en tot cas, tot plegat quedarà en un “disgust” que no passarà d’aquí ni tindrà conseqüències electorals. Miquel Aleix també ha tret ferro a la possibilitat -apuntada per un mitja de comunicació de manera insistent- que terceravia s’hagi presentat a Escaldes per facilitar la feina al PS. Ha qualificat “d’especulació” aquesta opció i ha assegurat que no veu “mala fe” en la presentació de cap llista perquè “hi ha d’haver compromís i esforç” ja només alhora de poder confeccionar una llista.  

 

Comentaris (5)

Trending