Minguillón reclama una llei de capitalitat que fixi els drets i els deures d'Andorra la Vella

Comentaris

Minguillón reclama una llei de capitalitat que fixi els drets i els deures d\'Andorra la Vella
Minguillón reclama una llei de capitalitat que fixi els drets i els deures d\'Andorra la Vella

L'actual cònsol major i candidat a la reelecció per la Coalició d'Independents (Cd'I) Liberals d'Andorra a la capital, Jordi Minguillón, ha insistit aquest dijous a reclamar l'impuls i aprovació d'una llei de capitalitat que estableixi els drets i els deures de la parròquia com a motor de tot el país. “Andorra la Vella no solament és la capital del Principat també és la capital dels Pirineus i malgrat els hi pesi als nostres adversaris en aquestes eleccions, no hi cap argument que justifiqui que s’ha perdut o s’ha reduït aquesta capitalitat”, ha afirmat el polític. El cap de llista de Cd’I i Liberals d’Andorra ha explicat que Andorra la Vella aplega més del 40% de l’activitat econòmica del país i per tant rep i sustenta un teixit econòmic, social i comercial que ha de donar empenta per fer créixer la capital i per dur a termes projectes que ho revalidin. Minguillón ha fet aquestes manifestacions abans d'assistir, juntament amb altres membres de la candidatura, a un dinar al Casal Calones juntament amb usuaris del servei.

El candidat de Cd'I ha reclamat formalment una llei de capitalitat que indiqui les responsabilitats i les prerrogatives de la capital del país, “Creiem –ha dit Minguillón- que una lleia d’aquest tipus, com ja tenen a Espanya i França, ens ajudaria a visualitzar que som una ciutat de 23.000 habitants, quan ens despertem al matí, però en dues hores ja en som 40.000, xifra que augmenta els caps de setmana. Estaria bé que es marquin quines són les funcions i les atribucions, els deures i la implicació d’Andorra la Vella quan hi ha algun esdeveniment important. Nosaltres assumim amb orgull la capitalitat i tot el que comporta”.

Minguillón ha explicat que la capitalitat va lligada a la potencia econòmica i en aquest sentit ha destacat que la dinamització econòmica de la parròquia es fonamenta en dos pilars bàsics: el comerç i el turisme. “Andorra la Vella és un dels centres comercials, a l’aire lliure, més importants del sud d’Europa i, per tant, motor comercial del país. I per complementar aquesta oferta apostarem per incrementar el nombre d’accions de dinamització, promogudes pel comú amb la complicitat del sector privat, amb l’objectiu que reverteixin també en altres nuclis de la parròquia com Santa Coloma”.

Ha afegit que creu primordial fer un pla estratègic per al desenvolupament econòmic, social i cultural i també, col·laborar amb Andorra Turisme Sau i la resta de corporacions locals per implantar el pla estratègic de turisme de compres a Andorra. “Des del Comú podem fer actuacions per a reforçar aquesta capitalitat, -ha afegit- però sens dubte ho hem de fer a partir d’espais de participació ciutadana”. Uns espais que passen, ha explicat, per "fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions de les polítiques comunals i des de la vessant de la transversalitat dels diferents departaments", "promoure, mitjançant el 'Convention Bureau', l’explotació del centre de congressos", donar suport als "projectes culturals que reforcin la capitalitat de la parròquia" i "promoure el Centre Esportiu els Serradells com a destí d’estades esportives d’alt nivell i turístiques". “Aquest són projectes capitals per una capital, però hi hem de participar tots”, ha ratificat Jordi Minguillón.

 

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.