Més pintades al Palau episcopal de la Seu contra la penalització de l’avortament a Andorra

Arran torna a assenyalar el bisbat com l’únic responsable que no es pugui regularitzar al Principat la interrupció voluntària de l’embaràs

Pintada en una de les parets del Palau episcopal.
Pintada en una de les parets del Palau episcopal.
El col·lectiu Arran Alt Urgell, la branca segurament més radicalitzada de les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) ha tornat a dur a terme una acció reivindicativa a la Seu en contra del manteniment de la penalització de l’avortament al Principat. Dos activistes del moviment van procedir anit a pintar en una de les parets del Palau episcopal el missatge ‘La por canviarà de bàndol’, en referència al fet que si fins ara l’Església vol atemorir les dones, aviat la situació es girarà contra dita institució.

L’acció es va dur a terme aquest diumenge a la nit com a colofó a la setmana iniciada amb el Dia internacional d’eradicació de la violència de gènere. Així ho indica Arran Alt Urgell a les xarxes socials, on ha penjat un vídeo de tot just un minut de durada en què es veu com els dos suposats integrants del col·lectiu duen a terme la pintada. “Estem fartes de la violència que exerceix l'Església contra totes nosaltres i el Bisbe és responsable que les dones d'Andorra no tinguin dret a l’avortament”, justifica Arran en la seva piulada.

Els col·lectius feministes de l’Alt Urgell i d’una sensibilitat més radicalment d’esquerres s’han alineat des fa mesos en la defensa de la regularització de la interrupció voluntària de l’embaràs al Principat. La pressió que estan posant al bisbat d’Urgell és d’allò més notable. Igual com està passant des d’alguns dels grups del país -especialment Stop Violències- o ara també ja l’ONU, que malgrat el silenci que manté des de la celebració de la reunió de seguiment de la Cedaw respecte del compliment dels compromisos contrets per Andorra està clar que té un focus posat al Principat.

 

Comentaris (2)

Trending