Més motos, més usuaris i més accidents

S'analitzen les causes de l'augment de sinistres i es presenta una campanya de conscienciació

-
-

L’augment del parc mòbil de motos i d’usuaris i el major ús durant l’any fins i tot a l’hivern poden estar al darrere del fet que entre el 2004 i el 2017, en el 37% dels accidents mortals que van tenir lloc a Andorra hi va haver una moto implicada. Aquest percentatge és més del doble que el de la mitjana europea, que els darrers cinc anys es trobava en un 15%. A banda d’estudiar els motius de l’augment d’accidents, l’ l'Automòbil Club Andorra (ACA) i el Govern han presentat la campanya 'Missió zero accidents' que tindrà una durada de tres anys.

Reduir el nombre de sinistres, tant en motocicletes com amb qualsevol altre tipus de vehicle, és l’objectiu de la campanya ‘Zero accidents’ que han presentat l'Automòbil Club Andorra (ACA) i el Govern han accidents', una xifra que ja es va assolir al 2016. Es presentarà el pròxim 20 de maig i comptarà amb un vídeo que es difondrà als mitjans de comunicació, les sales de cinema i les xarxes socials.

A més de la campanya, s’està analitzant els motius de l’augment dels accidents. Entre ells hi ha l’augment del parc mòbil de motos i d’usuaris,i  el major ús durant l’any fins i tot a l’hivern, una cosa que no passava abans perquè els mesos de desembre, gener i febrer nevava i glaçava molt més que ara. “És el mateix que ha passat amb les bicicletes, que abans sortien a partir de la primavera i ara ho fan tot l’any”, coincideixen en assenyalar les fonts consultades per l’Altaveu. Així, mateix, però, en menor mesura també fan referència a la xarxa viària amb algunes carreteres estretes i amb revolts tot i que des l’ACA no es parla de punts negres en concret.

Pel moment i com a primera solució s’ha optat per posar en marxa la campanya de prevenció a llarg termini perquè tindrà una durada de tres anys, cadascun dedicat a un element de mobilitat. El primer d'ells se centrarà en els vehicles de dues rodes, donat que l'any passat 7 de les 8 víctimes mortals conduïen aquest tipus de vehicles. "Tenim una casuística molt pròpia a Andorra", ha afirmat el president de l'ACA Enric Pujal, però també s'han trobat que les víctimes no són joves, sinó gent d'entre 30 i 60 anys que condueixen vehicles de gran cilindrada”.

D’altra banda, el nou Codi de Circulació regularà el trànsit dels patinets. La idea és que la circulació de patinets i de bicicletes sigui segregada.

Etiquetes

Comentaris

Trending