Més de dos milions i mig de plantes de tabac ‘omplen’ els camps del Principat

Durant la primera setmana de juny els colliters donaran per acabada la plantació, que farà el seu curs durant tot l’estiu

-
-
Els pagesos del Principat, els colliters de tabac, acabaran de plantar durant la setmana que ve la collita d’aquest any. Més de dos milions i mig de plantes ompliran els camps del país destinats al que és, ara per ara, el producte estrella del sector primari. Ja s’està a la recta final de la plantació. A més altitud, més tard es planta. I al revés, a menys altitud, abans es procedeix a conrear. La ‘cosa’, però, va de dies. De sistemes de plantat n’hi ha molts. Des dels agricultors que ho fan a mà com tradicional a aquells que ja s’ajuden de la tecnologia.

La xifra de plantes que es conreen fa temps que no es varia. Sempre és la mateixa producte dels acords que hi ha amb els fabricants i també amb l’administració. Durant tot l’estiu, les plantes faran el seu curs natural i al tomb de Meritxell, dia amunt dia avall, es començarà la recol·lecció si no hi ha cap anomalia. A mitjan setembre, tots els camps tornaran a perdre durant uns mesos el seu principal inquilí, tot esperant l’inici del cicle.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending