Més càmeres, més llum i més control dels urbans per evitar més ensurts a la part alta d'Escaldes

Comentaris

Més llum, més videovigilància i més control dels agents de circulació. Aquesta serà la triple recepta del comú d’Escaldes per intentar evitar que es tornin a reproduir els fets ocorreguts a la part alta de la parròquia, suposadament, la matinada de diumenge a dilluns. Set establiments de la zona del carrer d’Engordany van aparèixer amb les vidrieres trencades i les caixes registradores rebentades. Són molt més costosos els danys materials que el botí sostret, que amb prou feina arriba a uns pocs milers d’euros.

Que hagi transcendit, no hi ha hagut detencions. Però tampoc es preveu que sigui una gran banda criminal organitzada. Més aviat se sospita d’un reduït grup de persones o fins i tot d’un sol individu que hauria protagonitzat els aldarulls en una acció entre vandàlica i d’altra naturalesa. No es descarta que hi hagués intervingut un component d’alcoholèmia o de veritable necessitat econòmica. El fet que la majoria d’establiments de la zona no obrissin en diumenge, però, va reduir molt substancialment la possibilitat que la ‘recaptació’ econòmica dels lladres-brètols fos gaire elevada. 

Sia com vulgui, el comú presidit per Trini Marín i Marc Calvet, ja ha acordat que s’instal·laran tres càmeres més a l'avinguda Carlemany, que se sumaran a les tres actuals. Així mateix, se'n posarà una altra a la zona on es van produir els furts. També s’analitzaran altres espais públics de la parròquia per tal d’avaluar la conveniència d’ubicar-hi (o no) equipaments de videovigilància. A banda de les càmeres, s'ha aprovat també posar més il·luminació al carrer d'Engordany, on s'hi van produir bona part dels petits furts, i reforçar les rondes que els agents de circulació fan per la parròquia durant la nit. En qualsevol cas, la cònsol major confia que es tracta d'un cas aïllat, tot i que un fet així amb tants comerços implicats "no havia passat mai".

Comentaris

Trending