Les temperatures del mes de maig han estat les més altes dels últims 15 anys

Es va arribar a enregistrar fins a 30,6ºC de màxima, però no es va arribar als llindars mínims per a considerar-se onada de calor

Mapa de temperatures anòmales a tota Europa
Mapa de temperatures anòmales a tota Europa

El Servei de Meteorologia ha indicat, mitjançant les xarxes socials, que les temperatures enregistrades durant el mes de maig, principalment, la darrera setmana, han estat les més elevades dels últims 15 anys. Malgrat això, i haver enregistrat temperatures màximes de fins a 30,6ºC, no es va arribar en cap moment als llindars mínims per a considerar-se onada de calor.

Les altes temperatures de la setmana passada van ser excepcionals. De fet, han estat les més altes d’un mes de maig des de fa 15 anys a 5 de les 7 estacions del Principat. Tot i això, el Servei de Meteorologia remarca que en cap moment es pot considerar onada de calor. Els llindars per poder fer-ho marquen que s’han de registrar 32ºC de màxima i 15ºC de mínima durant almenys tres dies consecutius, i no va ser així.

Així mateix, el Servei de Meteorologia, per contextualitzar les altes temperatures a nivell anual a l’estació de FEDA mostra un gràfic amb les temperatures màximes anuals. D’aquesta manera, es pot observar que un 76% dels anys la temperatura màxima anual és més alta que la enregistrada aquest mes de maig del 2022.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending