Sancionen un caçador gràcies a les imatges i vídeos que ell mateix va penjar a xarxes socials

El Superior valida el càstig interposat pels banders a un home que va sortir de nit i va abatre dos animals però que argumentava que els agents no havien pogut veure ‘in situ’ les seves infraccions

Un agent de banders al costat del cotxe.
Un agent de banders al costat del cotxe.

Voler presumir a les xarxes socials pot tenir els seus perills. Sobretot si del que vols treure pit és d’alguna actuació incorrecta. Ho ha comprovat un caçador que va compartir imatges i vídeos de sortides nocturnes a la muntanya durant les quals va capturar un senglar i un mufló. Ho feia sense autorització i, arran de les publicacions, els banders el van enxampar i sancionar. Ara, el Superior ha validat la tasca dels agents forestals que entenen que l’activitat il·legal es podia provar perfectament amb les fotografies i la gravació, encara que no se l’agafés ‘in situ’.

Els fets es remunten a l’any 2019. El cos de banders va localitzar a les xarxes socials unes imatges i un vídeo on es veien tres persones caçant de nit així com un porc senglar i un mufló mort. Els agents van aconseguir identificar-les així com al titular del vehicle que van utilitzar i les van citar per prendre-li declaracions.

Davant del cap d’unitat del cos, l’home sancionat va admetre haver sortit diverses vegades a caçar de nit i, també, que a la zona de Beixalís, a Encamp, va abatre un porc senglar. De fet, era el de les fotografies. A més va reconèixer haver mort el mufló. La declaració la va signar sense cap problema. Posteriorment, va al·legar que ho havia fet sense llegir-la perquè tenia pressa per anar a treballar.

Amb aquests elements, els banders van instruir l’expedient sancionador corresponent, que va culminar amb una multa de 3.000 euros per infringir la normativa sobre la caça. En concret, per haver sortit de nit sense autorització. També se li va suspendre la llicència, que no podria obtenir durant tres anys.

L’home va decidir presentar recurs judicial contra la sanció. La Batllia va desestimar la demanda i va decidir recórrer al Superior. Ara, la segona instància també li ha estat desfavorable.

En el seu recurs, el caçador multat no negava la constitució de la infracció, però argumentava que no estava suficient provada pels agents. Al·legava que els banders no l’havien enxampat ‘in situ’ sinó que “en van tenir coneixement pels vídeos i imatges apareguts a les xarxes socials”. El Superior, però, desestima aquest punt.

“Aquesta circumstància no suposa que els fets no estiguin degudament provats, compte tingut que hi ha suficients elements per entendre que així ha estat”, afirma la sentència. Entre ells, els magistrats posen l’exemple de la matrícula del vehicle o el fet que es van poder identificar perfectament els tres caçadors que estaven infringint la normativa. També recorden que, en el vídeo, s’esmenta el nom del recurrent. Per tant, “es considera provada la comissió de la infracció” i, per tant, cal validar la sanció aplicada pels banders.

Comentaris (5)

Trending