Saetde demana a la Batllia que anul·li l’adjudicació del refugi del Comapedrosa a Pal-Arinsal

Encara que la societat encampadana inicialment pensava presentar-se al concurs, finalment no ho va fer i considera que aquest tipus de concessions no s’haurien de posar sobre la taula en plena pandèmia

Vista del refugi del Comapedrosa.
Vista del refugi del Comapedrosa. ARXIU

Saetde s’oposa a què en plena pandèmia s’hagi tret a concurs l’adjudicació de l’explotació del refugi guardat del Comapedrosa, a la Massana. Per això ha portat l’adjudicació als tribunals. La secció administrativa del Tribunal de Batlles acaba d’admetre la demanda de la societat encampadana contra la concessió acordada pel Govern, aquest estiu, de la instal·lació a Vallnord Pal-Arinsal.​

La societat encampadana inicialment pretenia presentar-se al concurs. De fet, dins dels plans de la companyia, almenys abans de l’esclat de la crisi sanitària, hi entrava el fet de poder assumir l’explotació de tots els refugis guardats del Principat. Amb la pandèmia en plena efervescència, Saetde va declinar finalment presentar la seva candidatura al concurs, en què hi va haver tres candidats.

Pal-Arinsal, que també estava interessat en integrar en la seva oferta d’estiu el refugi del Comapedrosa, es va acabar adjudicant la concessió de la instal·lació. L’explotació l’ha de conservar, almenys, fins al 2022. La demanda de Saetde, que no concep que un concurs d’aquestes característiques es pugui treure en plena pandèmia, va contra el Govern. Però de retruc afecta a Pal-Arinsal.

Una imatge exterior del refugi de l'Illa.

Relacionat

Medi Ambient expedienta Saetde per tancar el refugi de l’Illa aquest desembre

L’admissió de la demanda per part de la Batllia la publica aquest dimecres el BOPA. El diari oficial del Govern també recull la resolució del contracte entre l’administració i Saetde en relació a l’explotació del refugi de l’Illa. Com ja va avançar l’Altaveu, el Govern ha expedientat la societat encampadana per tancar l’equipament abans d’hora. Cert que Saetde havia denunciat el contracte per tal que no es prorrogués tàcitament.

Però la societat havia de garantir el funcionament del refugi fins que hi hagués un nou explotador i, com a mínim, fins al 31 de desembre. De forma unilateral, Saetde ha decidit no obrir aquest desembre en considerar que vist que hi ha moltes activitats tancades i la mobilitat restringida, no calia fer-ho. El Govern ha resolt el contracte per incompliment del mateix, fet que comporta de fet que Saetde hagi d’afrontar una sanció econòmica.

Comentaris (7)

Trending