Medi Ambient expedienta Saetde per tancar el refugi de l’Illa aquest desembre

La societat encampadana considera que és del tot contradictori que es clausurin establiments de hotelers i de restauració i es faci un acord per no posar en marxa les infraestructures nivals i, en canvi, se li exigeixi tenir obert l’equipament amb moltes restriccions

Una imatge exterior del refugi de l'Illa.
Una imatge exterior del refugi de l'Illa. ARXIU

Enèsim xoc entre l’administració i Saetde. El darrer capítol? El refugi de l’Illa, a la protegida Vall del Madriu. La societat encampadana va comunicar en degut temps i forma que renunciava a continuar explotant l’equipament, i des del moment que va saber que hi havia un altre aspirant a assumir la concessió va anunciar que tancava el refugi. Que no seria operatiu el mes de desembre. Davant d’això, de la manca de servei, el departament de Medi Ambient ha obert un expedient sancionador amb proposta de multa per a la concessionària.

Per contracte, i tot i que hagués renunciat a allargar l’acord signat al seu dia, l’empresa havia de donar servei com a mínim fins al 31 de desembre i, segurament, fins que un nou explotador no estigui en condicions de poder assumir les regnes de l’establiment. La societat encampadana, però, ha entès que amb les pistes d’esquí tancades per decisió governamental i amb molts establiments hotelers i de restauració també sense obrir, és normal que tampoc no s’obri el refugi. Evidentment, l’administració no hi està d’acord: es tracta d’un servei públic i, per tant, s’ha d’oferir. Tot plegat s’emmarca amb pugnes que acaben mantenint públics i privats.

Que si pistes per poder entrenar-se els equips nacionals, que sí… I Saetde pretenia mantenir l’explotació del refugi de l’Illa però ni molt menys amb les condicions establertes per Medi Ambient. El ministeri té un concepte del muntanyisme i l’ús i serveis dels refugis guardats que és molt diferent a la pretesa per Saetde, que a tenor de les enquestes elaborades durant anys amb els clients que ha anat tenint considera que els usuaris del refugi, que va suposar una elevada inversió pública, ha de donar un servei més pretensiós i, en conseqüència, amb unes tarifes lleugerament més elevades de les que va fixar el plec de bases.

Una imatge exterior del refugi de l'Illa.

Relacionat

Només un candidat per fer-se càrrec de la gestió del refugi de l’Illa, al Madriu

De moment, el ministeri no s’ha pronunciat -o almenys no s’ha fet pública cap decisió- en relació amb la única oferta que ha rebut per assumir la gestió del refugi de l’Illa. I Saetde, en certa manera, amb raó jurídica considera, posa pressió per mirar que no hi hagi adjudicació de la concessió i pugui acabar continuant la gestió del refugi més amb les condicions que la societat pretén que no pas amb aquelles que, almenys sobre el paper del plec de condicions, l’administració ha decidit.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending