Només un candidat per fer-se càrrec de la gestió del refugi de l’Illa, al Madriu

Saetde, que va renunciar a la concessió que tenia, no ha optat a explotar l’equipament, entre altres coses, per les diferències que manté amb el ministeri en relació amb la política sobre aquestes instal·lacions

Una imatge exterior del refugi de l'Illa.
Una imatge exterior del refugi de l'Illa. GRANDVALIRA

El ministeri de Medi Ambient ha rebut una sola proposta per fer-se càrrec de la gestió del refugi de l’Illa, a la Vall del Madriu. Després d’allargar-se una setmana el termini de presentació d’ofertes, el departament que encapçala Sílvia Calvó només té una candidatura sobre la taula i ara haurà de decidir si l’ofertant té prou solidesa i capacitat de tirar endavant el projecte o si, pel motiu que sia, deixa el concurs desert i opta per algun altre tipus de concessió.

El refugi, situat a la parròquia d’Encamp, és, segurament, el gran referent dels refugis guardats de titularitat estatal. Es va sotmetre a una operació de remodelació molt important que va portar el 2017, al juny, a assignar-li la concessió de l’equipament a Saetde i, després, a allargar l’explotació fins a final d’aquest 2020, podent-se novament renovar l’acord hagut entre les dues parts. Però la societat gestora de les pistes d’esquí del Pas de la Casa i Grau Roig fa uns mesos va renunciar a la reedició de l’acord.

Entre la situació actual de pandèmia i les diferències que manté Saetde amb la política de refugis adoptada per Medi Ambient, l’empresa va considerar que no era del seu interès continuar explotant l’equipament. Saetde apostaria per un nivell superior, per apropar més el refugi a un alt nivell de confort (amb un increment de preu associat), una manera de fer que topa amb les directrius ministerials, que contemplen el refugi com un servei molt diferenciat, per a un públic distint al que pot acudir a un híbríd entre refugi i allotjament hoteler.

En tot cas, i malgrat haver-se retocat alguns aspectes del plec de bases i allargat el període de presentació de candidats, Saetde va declinar presentar-se al concurs. I ara el ministeri haurà de valorar si l’única oferta de què disposa es pot fer mereixedora de l’explotació del refugi de l’Illa.

Comentaris (9)

Trending