Risc d’incendi forestal alt al centre i sud del país

Els bombers han activat el nivell 1 de perill per l’onada de calor que afecta el Principat i demana que, en cas de sortides a la muntanya, se sigui “vigilant i responsable”

Comentaris

El mapa de risc activa pels bombers.
El mapa de risc activa pels bombers.

Els bombers ha alertat que el risc d’incendi és alt a bona part del país. Les altes temperatures dels darrers dies provoquen aquest perill. Per això, des del cos i des de Protecció Civil s’avisa que, en cas de sortides a la muntanya, cal màxima vigilància i responsabilitat i evitar accions que puguin generar un foc.

L’onada de calor que afecta el Principat també està generant un perill d’incendi forestal, tal com succeeix a les regions veïnes. Per això, des dels bombers s’ha activat el nivell 1 d’alerta. L’avís afecta la part del centre i del sud del país.

Per això, es demana a la població, en especial a l’hora de fer sortides al medi natural, que cal ser “vigilants i responsables”. Cal recordar que a zones properes, com ara el Solsonès, l’onada de calor combinada amb la sequera ha provocat focs importants.

Davant d'aquesta situació, des del Comú de Sant Julià de Lòria s'ha prohibit encendre foc a les barbacoes de la parròquia. Un missatge que la corporació ha fet arribar a població a través de les xarxes socials i que entra en vigor avui mateix, 17 de juny, i fins a nou avís i pel qual demanen la col·laboració ciutadana.

Comentaris

Trending