Quatre sancions administratives i seguiment del gos agressor i el seu amo per la mort de Balto

Els banders donen ara per ara per tancat el cas del ca que va morir dijous de la setmana passada arran de les mossegades que li va proferir un altre animal en un carrer de Canillo

El gos Balto.
El gos Balto.

Els banders donen ara per ara per tancat el cas del gos -anomenat Balto- que va morir dijous de la setmana passada arran de les mossegades que li va proferir un altre ca, de raça potencialment perillosa, en un carrer de Canillo. Ho fan després d’imposar fins a quatre sancions administratives al propietari de l’esmentat gos, que el dia dels fets anava acompanyat d’un altre animal de similar mida però no aparentment perillós.

Segons fonts oficials, una vegada succeït l’atac mortal al petit Balto, i advertits per la propietària del mateix, es va alertar el cos de banders. Agents d’aquest departament van fer les diligències escaients i van constatar que el gos atacant no portava morrió i el propietari de l’animal no disposava de cap mena de documentació en relació al ca i tampoc el gos en qüestió no estava assegurat. Tot plegat, el conjunt de fets, va ser subjecte de quatre faltes que han derivat en quatre sancions de 300 euros cadascuna.

En Balto dormint.

Relacionat

Que la mort de Balto serveixi d’alguna cosa

Les mateixes fonts han assegurat que les multes administratives ja han estat satisfetes pel propietari sancionat i des d’aquest punt de vista s’ha donat el cas per tancat malgrat que s’estan fent seguiments tant del gos com del propietari per comprovar que des del luctuós fet s’ha regularitzat la situació i animal i amo actuen degudament i es disposa de la documentació necessària. En el cas que s’incorregués en reincidència, la gravetat de la falta s’incrementaria i, també, augmentaria la quantia de la multa. Amb tot, les fonts oficials properes als banders han explicat que el propietari del gos implicat en l’atac mortal s’ha mostrat “penedit”.

Si no hi ha reincidència -veïns de la zona dels Esquirolets de Canillo haurien vist els gossos sense morrió dies després dels fets tot i que, s’ha deixat clar, només en un cas, el del creuat d’‘American Stanford’, hi ha l’obligació legal de dur-lo amb el morro subjectat-, la via administrativa estarà del tot liquidada. Una altra cosa és que la propietària del gos mort pretengui endegar, han indicat les fonts, accions per la via judicial per reclamar danys i perjudicis. En principi, difícilment hi hauria marge, segons les fonts, per accionar des del punt de vista penal.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending