Que la mort de Balto serveixi d’alguna cosa

Rebombori a Canillo per l’atac mortal a un petit gos per part de dos cans, un d’ells potencialment perillós, sense morrió ni assegurança, que no és el primer cop que causen un ensurt; i indignació de la propietària de l’animal mort perquè la policia no li agafa la denúncia

A la zona dels Esquirolets de Canillo, a tocar de les escoles, hi ha por. Temença i indignació alhora. La Vera encara plora la mort del seu gos, un creuament de races amb ‘yorkshire’ pel mig segur, que “no arribava als quatre quilos”. El xoc ha estat gran. I la impotència de no poder fer gran cosa, més encara. Espera que la mort d’en Balto dijous de la setmana passada serveixi d’alguna cosa. Que s’adoptin les mesures necessàries respecte dels propietaris dels dos cans, un d’ells de raça potencialment perillosa, que es van veure immersos en un atac mortal al seu petit gos, de quatre anys.

Era dijous a les set del matí quan de cop i volta en Balto va veure’s envoltat pels dos gossos d’un veí de la mateixa urbanització que no va tenir prou força per aguantar l’estrebada de dos animals d’una cinquantena de quilos i amb aparença. Un d’ells, d’aparença d’‘american stanford’, va ser el qui es va abraonar sobre el fos que acabaria morint. “El bassal de sang va ser tal que alguns dels agents de circulació van arribar a pensar que hi havia hagut una baralla entre persones”, explica la Vera, que lamenta que la policia hagi desestimat incomprensiblement aquest matí la interposició d’una denúncia.

“No vull fer res per diners. No vull calés, vull justícia. Perquè… què valia el meu gos? Per a nosaltres molt”, remarca la Vera, que hi afegeix: “Vull arribar fins al final perquè temo que la cosa no s’acabi aquí”

Les lesions que va sofrir en Balto, amb una forta hemorràgia, van ser mortals de necessitat. Va estar quinze hores a l’UCI d’una clínica veterinària però amb un pulmó esquinçat, diverses costelles trencades i una de les tres potes que tenia molt malmesa, no hi va haver manera de sobreposar-se. Aquest dimarts la Vera ha rebut l’informe veterinari definitiu. 1.500 euros de despesa. “No vull fer res per diners. No vull calés, vull justícia. Perquè… què valia el meu gos? Per a nosaltres molt”, remarca la Vera, que hi afegeix: “Vull arribar fins al final perquè temo que la cosa no s’acabi aquí.”

Després de l’incident que va acabar amb la vida del gos, la Vera ha pogut saber que altres veïns han tingut ensurts amb els mateixos gossos. O que un agent de circulació canillenc “va ser marcat” pels animals, que van ser durament colpejats pel seu propietari mentre atacaven en Balto amb la sana intenció, això sí, de mirar de fer-los desistir de l’atac al petit. També ha sabut que veïns de la urbanització tenen un grup de WhatsApp on s’intercanvien informació per tenir clar quan els joves companys de pis han tret els gossos per tal de no coincidir-hi.

En fi, com han pogut comprovar els banders, els joves propietaris dels dos gossos sempre els treuen sense morrió. I almenys fins dijous no tenien assegurança. Per això haurien de ser fortament sancionats per la via administrativa. Els banders treballen en el cas des del mateix dia dels fets. En el cas del gos potencialment perillós la sanció ja està imposada. Poques hores després d’estar contactats per la propietària d’en Balto, els banders es van posar en marxa.

WhatsApp Image 2023 05 09 at 18.31.55
Una altra imatge d'en Balto.

I en dues ocasions es van presentar al domicili on s’estan els gossos implicats en l’incident. A la segona els van trucar i els van comunicar la situació. Suposadament estan disposats a assumir totes les despeses i sancions administratives. Però la Vera clama per més. I és que com s’ha evidenciat els darrers dies, assegura la propietària del gos mort, els dos joves tornen a campar amb els cans potencialment perillosos sense morrió i amb les males condicions per tots coneguts. Com han fet sempre.

I és així com la por s’està immergint al cos dels veïns de la zona, alguns dels quals van ser testimonis sense poder-hi fer res de l’atac mortal al petit Balto. Tots plegats estan disposats a fer costat a la Vera, assegura, que també promourà una queixa davant el comú de Canillo. Els banders, explica la dona, li han assegurat, reitera, que fent-se càrrec de tot el propietari no cal res més. I al despatx de policia l’han convidat a acudir a la Batllia “si vol que li siguin compensats els perjudicis”. “El que vull jo és que es faci justícia. I que no haguem de lamentar que algun dia d’aquests aquests gossos facin mal de veritat a un nen. Fins que no en passi alguna de grossa alguns no veuran la gravetat de tot això”.“SÉ QUE ÉS UN DOL MOLT GRAN I EM SAP MOLT GREU”

El propietari del gos potencialment perillós que directament va atacar el gos que acabaria morint lamenta que la propietària d’aquest darrer “no acabi d’explicar tot el que va passar” alhora que no acaba d’entendre que hagi hagut de fer públic el cas. Deixa clar que l’atac només el va protagonitzar un dels dos animals i diu que hi va haver un moment que el petit gos atacat es va escapar de la seva propietària. També lamenta que estigui rebent amenaces per la situació quan ell, diu, es declara un amant dels gossos. Assegura que des del primer moment es va mostrar disposat a afrontar les despeses que calgués i que ha contactat o ha intentat fer-ho amb la propietària d’en Balto en diverses ocasions. “Sé que és un dol molt gran; em sap molt greu. Estic aquí per pagar les factures i fer costat en el que calgui.” 

Comentaris (41)

Trending