El PS crítica la forma com s’ha treballat la candidatura a reserva de la biosfera

Sussana Vela denuncia la “poca formació” de les persones que han coordinat el projecte i que no s’hagi tingut en compte ni la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco ni el ministeri de Medi Ambient

Comentaris

La consellera socialdemòcrata, Susanna Vela.
La consellera socialdemòcrata, Susanna Vela. Partit Socialdemòcrata

“És molt preocupant” com es treballa al Ministeri de Presidència, Economia i Empresa en general i com s’ha treballat al voltant de la candidatura de la Reserva de la Biosfera en particular. Així ha expressat la seva preocupació per les mancances en gestió tècnica i en procediments administratius i de gestió documental, que al final és el reflex de la forma com es treballa, la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela després d’analitzar la documentació rebuda com a resposta a la demanda d’informació al voltant de la candidatura a Reserva de la Biosfera.

Un cop estudiats els papers rebuts, la política del PS considera que hi ha “poca formació administrativa en les persones que han dut a terme la coordinació d'aquests projectes”. Es tracta de la resposta a la demanda d’informació que havia tramitat a l’octubre, quan es va fer pública la renúncia a presentar la candidatura aquest 2022.

Susanna Vela, en primer terme, en una compareixença recent amb Judith Salazar.

Relacionat

El PS demana comptes a Govern pel fiasco del projecte de la Reserva de la Biosfera

Llavors, es van demanar els contractes signats amb assessors per treballar el projecte, així com les retribucions ja satisfetes, les actes de les reunions de la comissió gestora de la candidatura, el treball preparatori o els informes que hagués elaborat la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco (CNAU). “La nostra sorpresa és que no hi ha actes”, ha afirmat la consellera general socialdemòcrata. Sí que hi ha documents amb l’ordre del dia, però sense anotacions sobre els acords presos en les diferents reunions.

Tampoc hi ha informes de la CNAU ni s’adjunta el treball encarregat en un darrer contracte amb un assessor per poder omplir un seguit d’apartats del formulari oficial per presentar la candidatura a la UNESCO com són la localització, la superfície, la població, els serveis d’ecosistemes, les funcions de conservació i de desenvolupament, tot el que és el suport logístic, la governança, i en definitiva la gestió de la reserva de la biosfera,  i que s’hauria d’haver presentat al setembre.

“Per tant, entenem perfectament la impossibilitat de tenir tancada a final d’aquest any la candidatura i la decisió del ministre Gallardo a ajornar-ho per a l’any vinent, perquè no s’ha estat capaç d’omplir el formulari de candidatura amb la proposta de reserva de la biosfera d’Andorra”, ha manifestat Vela. La parlamentària ha afegit que “és comprensible si no es treballa amb la CNAU i tampoc amb el ministeri de medi ambient, que compta amb els tècnics competents amb la matèria i que podrien treballar perfectament aquests formularis de proposta de reserva de la biosfera sense la necessitat de comptar amb assessors forans”.

Comentaris

Trending