Un projecte d’aprofitament dels extintors, guanyador del Concurs d’iniciatives ambientals

El certamen ha rebut nou propostes per a les dues categories, cinc per la part de ciutadania i empresa i quatre d’escoles, que ha tingut com a primer premiada l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp

Presentació del concurs d'iniciatives ambientals
Presentació del concurs d'iniciatives ambientals

La setzena edició del Concurs d’iniciatives ambientals. Organitzat pel comú d’Escaldes-Engordany i el ministeri de Medi Ambient, ja ha repartit els premis. En total s’han rebut nou propostes per a les dues categories, cinc per la part de ciutadania i empresa i quatre per les escoles. El guanyador en la primera d’elles ha estat un projecte d’aprofitament dels extintors. Pel que fa als col·legis, ha estat una proposta d’emmagatzematge d’aigua de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp.

La primera categoria, referent a ciutadania i empreses ha tingut com a guanyadora una proposta anomenada ‘Segona, tercera i quarta vida als mitjans d’extinció d’incendi’, de Mensan Consulting. L’entitat ha rebut 1.500 euros pel seu projecte d’aprofitament de la vida útil dels extintors per minimitzar els residus. El segon guardonat ha estat Numbe Group per la iniciativa ‘Vr Showroom’, que implanta la realitat virtual per reduir les emissions atmosfèriques pels desplaçaments del sector immobiliari.

Pel que fa a les escoles, la guanyadora ha estat la de Segona Ensenyança d’Encamp pel seu ‘Sistema d’emmagatzematge d’aigua per a regar l’hort escolar’, que aprofita el recurs de l’aigua pluvial. El segon premi ha estat per a l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Andorra la Vella i el projecte ‘Mercat Sostenible’. Mitjançant un mercat de segona mà, les famílies i professors venen els objectes en bon estat que ja no fan servir per donar-los una segona vida. A més, hi ha hagut una categoria especial que ha girat entorn el consum sostenible. La guanyadora ha estat Berta Daina pel projecte ‘Kit Biomaterials Agro’.

Els encarregats d’entregar els premis han estat el Secretari d’Estat de Medi Ambient, Marc Rossell, i la consellera del comú, Cèlia Vendrell. Per la seva banda, Vendrell ha destacat que és una iniciativa molt consolidada, “cada any tenim més projectes i propostes, i esperem que l’any que ve puguem estar aquí de nou”. Tenint en compte la situació energètica actual, la consellera ha explicat que és possible que “trobem més premis encaminats cap a un consum més responsable, però aquest any no forçosament tenim aquesta temàtica”. Rossell ha destacat que la valoració que se’n fa és molt positiva, “perquè l’objectiu és mobilitzar la societat civil, ja siguin empreses o ciutadania i escoles”, i amb el nombre de propostes presentades, s’entén que s’ha aconseguit.

Comentaris

Trending