La producció de fusta dels boscos disminueix un 38% el 2022

L'obtenció total ha estat de 186 tones amb la parròquia de la Massana al capdavant durant els darrers set anys

Fusta recollida en l'aprofitament dels boscos.
Fusta recollida en l'aprofitament dels boscos.

L’any 2022 s’han produït, gràcies a l’aprofitament dels boscos dels diferents comuns, 186 tones de fusta. En comparació a l’any anterior, aquesta xifra equival a una reducció del 38% en relació a l'exercici anterior. En relació a l'històric, suposa el tercer any consecutiu en el que la producció disminueix, després de tres de consecutius d’augment de la mateixa.

Per parròquia, la que més quantitat de fusta ha produït l’any 2022 ha estat la Massana, amb el 40,3% del total. Si ens fixem en les dades acumulades dels darrers set anys, la Massana ha estat la que més fusta ha produït, amb un total de 786 tones.

Les parròquies de Canillo, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany no han produït fusta l’any 2022. Amb les dades acumulades des de l’any 2016, s’observa com la parròquia que més fusta ha produït ha estat La Massana, amb un total de 786 tones, seguida d’Encamp, amb 486,24 tones, Sant Julià de Lòria, amb 387 tones i Andorra la Vella, amb 310 tones.

Pel que fa a les parròquies que han produït menys fusta en els darrers set anys a partir de l’aprofitament dels boscos han estat Canillo, amb 189 tones, Ordino, amb 148 tones, i Escaldes-Engordany, amb 68 tones.

 

Comentaris (1)

Trending