Nou acotat de pesca sense mort a l’estany segon del Juclà

A partir de dimarts vinent ja es podrà fer la pràctica a Engolasters i al Gran Valira i la resta d’espais s’obriran l’1 d’abril i el 10 de juny

Un pescador a un llac.
Un pescador a un llac.

Els pescadors gaudiran enguany d’un nou espai per fer aquesta pràctica. Una de les novetats de la temporada serà la creació d’un nou acotat. Es farà a l’estany segon del Juclà. Això sí, serà sense mort. La campanya s’iniciarà dimarts vinent de forma limitada i a partir de l’1 d’abril a rius i del 10 de juny, a llacs i altres espais.

Així es va decidir en la comissió de seguiment de la pesca. La trobada va servir per fer balanç de la temporada del 2022 i per consensuar i validar les directius per la que s’ha d’encetar en uns dies. Presidida per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat en funcions, Sílvia Calvó, va comptar amb la presència de representants de la Federació de Caça i Pesca.

La campanya començarà el dia 14. A partir de llavors ja es podrà pescar a l’acotat sense mort de l’estany d’Engolasters i el sense mort del Gran Valira. Des de l’1 d’abril la pràctica s’obrirà a la resta de rius. I ja el 10 de juny serà quan es doni el tret de sortida a la temporada a estanys, llacs i la resta d’espais.

Una de les novetats d’enguany és la creació d’un nou acotat sense mort. Es farà a l’estany segon de Juclà, en substitució de l’estany de les Canals Roges del Siscaró. A aquests llocs caldrà practicar la pesca únicament mitjançant l’ús d'esquers artificials d’un sol ham, sense arpó o amb l'arpó xafat. Els exemplars capturats han de ser retornats vius immediatament a l'aigua.

La temporada passada, a demanda de la FACIP i del Comú d’Ordino, es va crear un tram del riu Valira del Nord reservat als pescadors menors de 14 anys. Enguany, s’ha considerat oportú desplaçar-lo i ampliar-lo, des de la confluència del riu de Segudet fins al pont d’Ordino.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending