Mitja tona de brossa retirada al primer ‘Clean Up Andorra’

En una hora i mitja de recollida, 170 persones repartides en sis punts diferents del país van recollir 538 kg de residus

Voluntaris al Clean Up Andorra.
Voluntaris al Clean Up Andorra.

El Clean Up Andorra va recollir fins a mitja tona de brossa als boscos del país. La participació va superar àmpliament les expectatives dels organitzadors. Entre inscrits i voluntaris de les diferents organitzacions hi van participar finalment 170 persones. En una hora i mitja hi van recollir 538 kg de residus.

Les zones de recollida es van ampliar amb una sisena per l’alta afluència de gent interessada en participar. Finalment, els resultats han indicat que, als Cortals d’Encamp es van recollir 108 kg; al Coll d’Ordino, 67; als Cortals de Sispony, 64,5; a la Rabassa, 50; al Llac d’Engolasters, 83 i, al Pas de la Casa, 165 kg. L’acció va comptar amb el suport de tots els comuns, que es van encarregar de dur la brossa recollida a les respectives deixalleries, de pesar-la i seleccionar-la.

En vistes de l’èxit de l’esdeveniment, i del fet que al medi natural d’Andorra hi ha molta més brossa de la que s’imaginaven, els organitzadors estan estudiant celebrar una segona edició, tot i que encara no hi ha res clar. Les entitats implicades han estat Creu Roja Andorrana Joventut, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de Govern a través d’Andorra Sostenible, Rastre Zero, Carnet Jove Andorra i CityXerpa.

Comentaris

Trending