Mil crèdits de carboni es posen al mercat per reduir les emissions de CO2

Deu empreses han exposat el seu projecte en una jornada que ha servit per donar a conèixer el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic

Un moment de la jornada sobre el mercat de crèdits de carboni.
Un moment de la jornada sobre el mercat de crèdits de carboni. SFGA/JAViladot

Un miler de crèdits de carboni, el que suposa unes mil tones de CO2, s’han posat al mercat en el marc de la jornada per explicar i donar a conèixer al teixit empresarial i social del país el mercat nacional de compensació d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle que s’ha celebrat a la Cambra de Comerç. Una trobada que ha comptat amb una desena d’empreses compromeses en la lluita contra el canvi climàtic.

El mercat és voluntari i accessible per a la ciutadania i empreses i té com a objectiu i té com a objectiu estimular projectes respectuosos amb el medi. El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha exposat que “hi ha una alta demanda d’aquest tipus de crèdits i hi ha poca oferta”. Per aquest motiu han volgut organitzar una jornada amb la Cambra de Comerç per incentivar la participació.

Des del 2021 que es va reglamentar aquesta qüestió hi ha hagu una sèrie de projectes, segons ha comentat Forné. Durant la jornada d’aquest divendres se n’han presentat deu que permetrien evitar emetre prop de 1.000 tones de CO2. Entre aquests hi ha Andbus, amb 234 crèdits de carboni per a la substitució i millora de la gestió de la flota d’autobusos; Ensisa, amb 63 crèdits per a l’ús de biocombustibles en les màquines trepitjaneu. Víctor Torres, responsable del departament de Medi Ambient, ha explicat que han importat 25.000 litres de gasoil d’origen vegetal i “volem demostrar que es pot rodar d’una manera diferent i hem reduït un 90% de les emissions”.

Per la seva part, la iniciativa de Carisma contempla 175 crèdits. La seva presidenta, Elena Leach, ha explicat el seu projecte que versa sobre la venda de mobles o peces de roba que reben de la ciutadania i se’ls hi dona una segona vida. “Hi ha coses que estan en bon estat i no s’han de llençar”. Remarca que cal fer molta pedagogia, sobretot en els infants i “que tot no ha de ser nou. Abans la gent era més de tirar les coses i ara donen”.

Finalment, la directora de la Cambra de Comerç, Sol Rossell, ha exposat que durant la jornada “s’han vist diferents realitats. Cada empresa aporta un valor significatiu i creiem fermament que la lluita contra el canvi climàtic ha de ser un dels pilars de gestió per crear aquest valor”.

Comentaris (5)

Trending