El mes d’octubre ha tingut una temperatura mitjana 4ºC per sobre de l’habitual

Un dels fets més excepcionals, tenint en compte l’època de l’any, ha estat que no s’ha enregistrat cap glaçada a ninguna de les estacions

Anomalia de temperatura al mes d'octubre
Anomalia de temperatura al mes d'octubre

Seguint la tendència dels darrers mesos, la temperatura de l’octubre s’ha situat per sobre del que és habitual. Concretament, 4ºC per sobre, que és una xifra força elevada. Així mateix, com a fet molt destacat i excepcional, no s’ha enregistrat cap glaçada a ninguna de les estacions del país.

Segons ha explicat el Servei de Meteorologia a través de les xarxes socials, el mes d’octubre ha sigut el més càlid fins ara registrat a l’estació del Roc de Sant Pere. De fet, la temperatura mitjana ha sigut 4,3ºC més alta del que seria habitual, situant-se en 15,4ºC. Fins ara, l’anomalia més elevada s’havia enregistrat al 2014. La comparativa de temperatura es fa amb la mitjana extreta dels darrers 30 anys.

Respecte al mes d’octubre s’ha destacat que no s’ha enregistrat cap glaçada a Andorra. Aquest és un fet excepcional en l’època de l’any i, sobretot, a les estacions per sobre dels 2.500 metres. D’altra banda, la temperatura de l’aire ha estat persistentment alta. També ha estat un mes força sec, amb un 59% de la precipitació normal a l’estació del Roc de Sant Pere.

Etiquetes

Comentaris

Trending