Els importadors de vehicles consideren necessaris els distintius ambientals

La mesura s’aplicarà a partir del mes de gener de 2023 i els venedors estan treballant amb la metodologia per informar les diferents classificacions

Els diferents distintius ambientals que s'aplicaran.
Els diferents distintius ambientals que s'aplicaran.

 A partir del 2023 tots els vehicles que es matriculin comptaran amb un distintiu ambiental. El president de l’Associació d’Importadors de Vehicles d’Andorra (AIVA), Carles Sansa, assegura que es tracta d’una mesura que era necessària i que s’havia d’aplicar “per anar adequant-nos als estàndards europeus”. Els concessionaris, a més, hauran d’informar degudament de les diferents classificacions, i estan treballant en una metodologia unànime per poder adaptar-se a aquesta novetat.

“Replicar el que es fa als països veïns és necessari”, explica Sansa, “és una dada més informativa que rebrà el client i ens adaptem així a les normatives europees”. D’aquesta manera, l’AIVA ha rebut de forma molt positiva els distintius ambientals que s’implantaran als vehicles a partir del 2023. Així, el president assegura que “el comprador té una informació molt ràpida i molt gràfica perquè tingui clar quin tipus de vehicle està comprant”.

D’altra banda, els concessionaris estaran obligats a informar de la classificació del vehicle. El que s’ha de veure és de quina manera i mitjançant quines vies es farà, “el que s’ha de respectar és que l’usuari ha de tenir coneixement de quina classificació energètica disposa el vehicle”. Sansa explica que el procés d’adaptació dels venedors serà sàpid, “l’esforç no hauria de ser rellevant quan totes les marques ja donen aquestes dades”.

El director de l'oficina d'Energia i del canvi climàtic, Carles Miquel, el model de distintiu mediambiental que es farà servir al Principat.

Relacionat

Els distintius ambientals dels vehicles arriben a Andorra l'any vinent

Pel que fa a la compra de vehicles, Sansa opina que no hi haurà tampoc cap afectació que hagi de preocupar. “Les normatives europees són les que són, i els fabricants que volen vendre a Europa han de respectar-les”, explica, “totes ho fan àmpliament”. De fet, li veu més aspectes positius que no pas cap negatiu. Com, per exemple, que els vehicles tinguin un accés més senzill a les zones de baixes emissions de ciutats properes, com pugui ser Barcelona. “Tots sabem que fins i tot els radars passaran a controlar els colors, així que l’usuari final tindrà garantida la seva tranquil·litat per poder accedir”, assegura.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending