Forta pujada de temperatures i onada de calor entre diumenge i dimecres

S’alerta que a Andorra la Vella ja s’arribarà avui als 27 graus i demà, dilluns i dimarts se superaran els 30, amb sol i estabilitat, sense que s’esperin precipitacions

Els mapes alerten de la pujada de temperatures.
Els mapes alerten de la pujada de temperatures.

A qui li agradi la calor està de sort. Des d’aquest dissabte, i després de dies on la pluja ha fet acte de presència al país gairebé cada jornada -amb alguna tempesta forta- la situació meteorològica s’estabilitza. I, sobretot, puja la temperatura. Ja aquest dissabte es notarà un notable increment que arribarà al seu punt àlgid entre dilluns i dimecres, en el que pot ser la primera onada de calor de la temporada.

Així, i segons s’explica des del servei de meteorologia, el fet que un centre de baixes pressions s’hagi situat sobre les illes britàniques provoca que Andorra estigui afectada per un anticicló i flux de component sud-oest, amb aire calent provinent de l’Àfrica. Conseqüència? Estabilitat, sol i un augment notable de les temperatures.

Ja avui, per exemple, s’espera una màxima de 27 graus a Andorra la Vella, però els pròxims dies es dispararan, en el marc d’una onada de calor que també afectarà bona part de la península ibèrica. De cara a diumenge, s’arribarà a 32 graus i a 34 ja dilluns.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending