Fins a 300 gossos ja haurien passat per l’extracció per a l’ADN caní

Un mes després que el projecte s’hagués reprès, són molts els propietaris que ja han acudit a les clíniques veterinàries per a iniciar el procés, tot i que tenen un any per fer-ho

Un dels anuncis de la campanya per fomentar les mostres d'ADN als gossos.
Un dels anuncis de la campanya per fomentar les mostres d'ADN als gossos. T. S.

El passat 15 de juny es va reprendre el projecte de l’ADN caní, i els primers propietaris de gossos ja s’han apropat a les diverses clíniques veterinàries per iniciar el procés de genotipatge. Tot i això, molts dels professionals a qui ha consultat Altaveu afirmen que ho fan una mica resignats, però que l’obligatorietat de la prova els porta a acomplir-la. Així, fins a 300 gossos ja estarien enregistrats.

A algunes clíniques haurien passat ja fins a un centenar de persones, en altres unes trenta. En total, fins a 300 gossos ja haurien començat el procés i s’haurien fet l’extracció sanguínia corresponent. Pocs dels propietaris acudeixen al centre exclusivament per fer el genotipatge, si no que aprofiten altres cites que tinguin els seus gossos. Les vacances, l’estiu l’any de termini, segons expliquen alguns veterinaris, també haurien afectat que la gent esperi fins més endavant per fer-ho. Però, els resultats no són gaire dolents.

El principal motiu de la reticència que presenten alguns propietaris són els 18 euros de l’extracció que han d’abonar els propietaris corresponent a l’extracció sanguínia per poder identificar amb posterioritat l’animal, en cas que sigui necessari. Aquesta quantia és l’única que han de pagar, ja que dels 28’5 euros de l’anàlisi genètic se’n fan càrrec els comuns. Segons han explicat els professionals, pensen que, si la prova ha de ser d’obligatorietat, s’haurien de fer càrrec del 100% de les despeses que suposi.

Molts d’aquests professionals estaven en contra d’iniciar el procés d’extraccions, fet que va portar a una mena de picabaralla entre veterinaris i comuns, que finalment va acabar amb la claudicació del sector. Alguns s’han mostrat, igual que els seus clients, resignats a fer aquestes proves, “però si són obligatòries, no tenim més remei que fer-les”.

Durant aquest mes, sembla que els propietaris han tingut bastant clar el procediment, han acudit als comuns a recollir les fulles i, posteriorment, a les clíniques per fer l’extracció. Tot i això, els veterinaris recorden que si els gossos encara no estan censats, es pot fer perfectament el procediment i, després, fer el genotipatge sense cap mena de problema. No cal esperar un temps prudencial més enllà del que duri el mateix procediment de cens, que té un cost d’uns vuit euros aproximadament.

 

Comentaris (2)

Trending