Estupefacció i malestar per l’impacte d’unes obres al bell mig del Lloser d’Encamp

Les perforacions que s’estan fent enmig de la muntanya deixa anar una pols ben vistosa des de diversos punts de la CG-2 i ningú no comprèn com és que no actua Medi Ambient i com pot ser que s’hagin autoritzat els treballs

Fumera de polsim aquest matí a la zona on s'està fent el desmunt.
Fumera de polsim aquest matí a la zona on s'està fent el desmunt.

Fa mesos va ser el moviment Ad Hoc qui va mostrar la seva indignació per unes obres, un desmunt, que s’estava fent -i de fet, es fa encara- al bell mig de la muntanya, al Lloser d’Encamp, i en una zona on mai no hi havia hagut cap actuació urbanística. De cap mena. La intervenció continua sense manies i, aparentment, sense que ningú hi posi aturador i, per tant, amb una suposada autorització que ningú no entén.

Les fonts consultades han indicat que el promotor de les obres seria un propietari estranger. A banda dels dubtes que ha generat que en aquell indret s’hi pugui fer l’actuació de la naturalesa que s’està fent, l’altra element que causa estupefacció i malestar és que s’estiguin usant tècniques que sense cap mena de protecció contaminant el medi. Les perforacions que es duen a terme, s’estan realitzant sense cap mena de mesura que pal·liar, per exemple, el polsim que genera.

Imatge de la zona en obres.

Relacionat

El moviment Ad.Hoc qüestiona les obres a la carretera d’Encamp a Canillo

És tal el volum de pols que generen les obres, que sembla una mena de llengua de fum. I, a més, és perceptible des de diversos llocs arran de la carretera general CG-2. I és que aquest és un altre dels temors que es veuen. L’obra s’està duent a terme a no massa distància de la via principal, entre Encamp i Canillo. Qualsevol despreniment una mica rellevant aniria a parar, de patac, a la carretera, amb el perill de danys que això comporta.

Les fonts consultades han lamentat que, per molt menys, el ministeri de Medi Ambient ha intervingut i ha obert expedients i ha imposat sancions. Ja al seu dia, els membres d’Ad Hc van intentar saber, sense sort, qui hi havia darrere del projecte i qui l’havia autoritzat. Les administracions que hi haurien d’estar implicades i que, o bé haurien d’haver autoritzat l’actuació, o bé n’haurien d’exercir el control, fan silenci.

Comentaris (15)

Trending